Recreatieplassen en zwemplassen Haarlem en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Haarlem, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen. Eén recreatieplas ligt er in Haarlem zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Haarlem Binnen 30 minuten rijden.

4. Recreatieplas Toolenburg

Hoofddorp Recreatieplas ± 12 KM vanaf Haarlem

De Speelvijver is een van de twee officiële zwemplekken van Recreatieplas Toolenburg, een recreatiegebied in de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan een park waar gewandeld en gespeeld kan worden. Ten zuidoosten van de plas mag de natuur zijn gang gaan. De westzijde is bedoeld voor oever- en waterrecreatie. In dit gebied kunt u zonnen, zwemmen en surfen. De Speelvijver is gescheiden van de grote plas door een strekdam.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Recreatieplas Toolenburg

6. Oosterduinse meer Noordwestoever

Noordwijkerhout Recreatieplas ± 19 KM vanaf Haarlem

Het Oosterduinse meer ligt in de binnenduinrand en wordt voor het grootste gedeelte omringd door bollenteelt. Aan de westzijde van het meer ligt een recreatiepark en een camping. Dit is een circa 300 meter lang zandstrand aan de westzijde van het Oosterduinsemeer. Er is een met drijflijnen afgebakend zwemgedeelte. Het noordelijke deel van het strand wordt veel door surfers gebruikt.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterduinse meer Noordwestoever