Zwembaden en zwemplekken in en rondom Leeuwarden

In dit overzicht vind je alle publieke zwembaden en officiële gecontroleerde natuurzwemplekken (recreatieplassen, meren en zee). Gesorteerd op afstand vanaf Leeuwarden.

Binnen 30 minuten

Lytse Wielen, Leeuwarden

Recreatieplas in Tietjerk ± 6 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

Het gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide

Grutte Wielen, Leeuwarden

Recreatieplas in Tietjerk ± 6 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Aanvaardbaar Gemiddelde: Aanvaardbaar
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide

It Gryn - Stiens

Binnen- en buitenzwembad ± 10 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

De Sawn Doarpen - Giekerk

Buitenzwembad ± 10 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

't Baaijersplak - Garijp

Buitenzwembad ± 15 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

De Sawn Stjerren - Hallum

Buitenzwembad ± 15 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

Zwemplaats Earnewâld, Earnewâld

Zwemwater in Eernewoude ± 16 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

De Wetterstins - Bergum

Binnen- en buitenzwembad ± 16 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

Eeltsjemar, Rinsumageast - Rinsumageest

Recreatieplas in Rinsumageest ± 16 KM vanaf Leeuwarden vogelvlucht afstand

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Goed Gemiddelde: Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend
Op zoek naar meer plekken? Scroll naar boven en kies een andere categorie of een andere plaats.