Buitenzwembaden Lekkerkerk en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Lekkerkerk, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen buitenbaden en drie combibaden. Eén buitenzwembad ligt er in Lekkerkerk zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden LekkerkerkBinnen 30 minuten auto rijden

1. Zwembad Schuagt

Buitenzwembad Lekkerkerk

Openluchtzwembad Schuagt is geopend van 29 april t/m 9 september 2023. Het zwembad beschikt over een groot 50-meter bassin met twee springplanken, een ondiep speel-/instructiebad en een peuterbassin. Het zwembad ligt in een mooie, natuurlijke omgeving en heeft een fraaie natuurlijke groenaanleg.

6. Waal en Weidebad

Buitenzwembad Heerjansdam ± 13 KM vanaf Lekkerkerk vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

7. Ons Polderbad

Buitenzwembad Stolwijk ± 13 KM vanaf Lekkerkerk vogelvlucht afstand

Ons Polderbad in Stolwijk biedt diverse zwemmogelijkheden. Zo is er een gezellige zonneweide bij het grote bad waar bezoekers heerlijk kunnen ontspannen. Het peuterbad is compleet met een glijbaantje en diverse waterspeeltjes, en dankzij het hek rondom kunnen de kleintjes veilig spelen. Het diepe baantjesbad is 25 bij 16,5 meter en heeft twee duikplanken: de lage en de hoge. Voor beginners en jongere kinderen is er een korte glijbaan van 4 meter, terwijl de liefhebbers kunnen genieten van de twee glijbanen bij het ondiepe bad: een lange glijbaan van 29 meter en een korte van 4 meter. Kortom, genoeg zwemplezier voor jong en oud.

9. Natuurlijk de Loete

Buitenzwembad Haastrecht ± 16 KM vanaf Lekkerkerk vogelvlucht afstand

‍Zwembad Natuurlijk De Loete biedt een mooi bad van 25 meter lang en 17 meter breed met een diepte van 2 meter, en bij de duikplanken zelfs ruim 3 meter. Er zijn twee duikplanken, een lage van 1 meter en een hoge van 3 meter. Het peuterbad is gezellig en compleet met een glijbaantje. Rondom het bad staan stoelen, tafels en banken. Ons zwembad ligt mooi in de buitenlucht, tussen twee natuurgebieden. Vanaf onze ligweide heeft u een mooi uitzicht op ons bad en de omgeving.

11. Het Groenhovenbad

Zwembad Gouda Binnen Buiten ± 18 KM vanaf Lekkerkerk vogelvlucht afstand

Het Groenhovenbad in Gouda biedt verschillende zwembaden, waaronder een wedstrijdbad, middenbad en doelgroepenbad. Het buitenbad is geopend tot aan de zomervakantie en er zijn aangepaste openingstijden.