Zwembaden Maastricht en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Maastricht, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht binnenbaden, zes combibaden, drie buitenbaden en één subtropisch zwembad. De andere twee zwembaden liggen wat verder weg. Drie van de zwembaden bevinden zich over de grens. Twee zwembaden liggen er in Maastricht zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden MaastrichtBinnen 30 minuten auto rijden

3. Zwembad Meerssen

Buitenzwembad Meerssen ± 7 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Meerssen is een centraal gelegen zwembad in Zuid-Limburg. Het zwembad is toegankelijk voor leden en niet-leden, die een entreebewijs bij de kassa kunnen kopen. Het zwembad beschikt over faciliteiten waar bezoekers het hele zwemseizoen volop van kunnen genieten. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, afhankelijk van het weer.

4. Sportoase Montaignehof

België Zwembad Lanaken Binnen ± 8 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Het sport- en wedstrijdbad van Sportoase Montaignehof heeft vijf banen van 25 meter en een temperatuur van 27°C. Voor peuters en kleuters is er een aparte zone met fonteinen en animaties. Er is ook een instructiebad met verstelbare bodem en een rust- en ontspanningsruimte met whirlpool, sauna's en stoombad.

6. Zwembad Geulle

Buitenzwembad Geulle ± 11 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Het verenigingszwembad in Geulle is dagelijks geopend vanaf zaterdag 13 mei tot en met medio september. Het zwembad is alleen toegankelijk voor leden en kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Het zwembad is gesloten bij slecht weer of als de watertemperatuur lager is dan 18 graden. Bij twijfel kan er gebeld worden met het zwembad.

10. Steinerbos

Zwembad Stein Binnen Buiten ± 19 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Het binnenbad van Steinerbos heeft een wedstrijd-, peuter- en instructiebad en biedt bijna het hele jaar door sport en ontspanning. Tijdens recreatief zwemmen zijn er verschillende speelelementen beschikbaar, zoals matten en een stormbaan.

11. Laco Sportcentrum Glanerbrook

Zwembad Geleen Binnen Buiten ± 21 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Laco Geleen, gelegen in het centrum van Geleen, biedt een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor alle leeftijden. Onze goed uitgeruste accommodatie beschikt over diverse zwembaden, zowel binnen als buiten. Het binnenbad biedt een doelgroepbad met beweegbare bodem, een peuterbassin, een wedstrijdbad, een recreatiebad, een duikplank en zelfs een subtropisch bad met twee glijbanen. In het buitenbad vind je een peuterbassin, een doelgroepbad, een wedstrijdbad en een recreatiebad met duikplank en glijbaan. Naast een ruime ligweide zijn er ook andere faciliteiten zoals een pannakooi, een beachvolleybalveld en trampolines waar je plezier kunt beleven.

18. In de Bandert

Zwembad Echt Binnen ± 41 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Zwembad In de Bandert in Echt biedt een sportief wedstrijdbad, een therapeutisch doelgroepenbad, een ontspannende whirlpool, een kronkelende waterglijbaan, een peuterbad en een gezellig sportcafé. Het zwembad maakt deel uit van Leisurepark In de Bandert.

Zwembaden MaastrichtTussen 30 minuten en een uur auto rijden

19. Zwembad Plinius

België Buitenzwembad Tongeren ± 24 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Zwembad Plinius beschikt over drie openluchtzwembaden, waaronder een recreatiebad, een competitiebad van 25 meter en een ondiep speelbad voor de allerkleinsten. Er is ook een ligweide en het zwembad is rolstoelvriendelijk.

20. Aquadroom

België Zwembad Maaseik Binnen ± 27 KM vanaf Maastricht vogelvlucht afstand

Zwembad Aquadroom in Maaseik biedt verschillende baden vervaardigd uit roestvrij staal met onderwater LED verlichting. De glijbanen zijn een echte attractie, met een 125 meter lange familieglijbaan en een 95 meter lange black-hole glijbaan met speciale lichteffecten.