Zwembaden Maastricht en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Maastricht, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht binnenbaden, vijf combibaden, drie buitenbaden en twee subtropische zwembaden. De andere twee zwembaden liggen wat verder weg. Drie van de zwembaden bevinden zich over de grens en twee liggen er in Maastricht zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie Binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden in de buurt van Maastricht Binnen 30 minuten rijden.

3. Zwembad Meerssen

Meerssen Buitenbad ┬▒ 7 KM vanaf Maastricht

Openluchtzwembad Meerssen is een centraal gelegen zwembad in Zuid-Limburg. Het zwembad is toegankelijk voor leden en niet-leden, die een entreebewijs bij de kassa kunnen kopen. Het zwembad beschikt over faciliteiten waar bezoekers het hele zwemseizoen volop van kunnen genieten. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, afhankelijk van het weer.

4. Sportoase Montaignehof

Belgi├ź Lanaken Binnenbad ┬▒ 8 KM vanaf Maastricht

Het sport- en wedstrijdbad van Sportoase Montaignehof heeft vijf banen van 25 meter en een temperatuur van 27┬░C. Voor peuters en kleuters is er een aparte zone met fonteinen en animaties. Er is ook een instructiebad met verstelbare bodem en een rust- en ontspanningsruimte met whirlpool, sauna's en stoombad.

5. Zwembad de Treffer

Eijsden Binnenbad Buitenbad ┬▒ 10 KM vanaf Maastricht

De Treffer biedt verschillende zwembadfaciliteiten, waaronder een recreatiezwembad, doelgroepenbad, 25m bad binnen, buitenzwembad en kinderbad buiten.

6. Zwembad Geulle

Geulle Buitenbad ┬▒ 11 KM vanaf Maastricht

Het verenigingszwembad in Geulle is dagelijks geopend vanaf zaterdag 13 mei tot en met medio september. Het zwembad is alleen toegankelijk voor leden en kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Het zwembad is gesloten bij slecht weer of als de watertemperatuur lager is dan 18 graden. Bij twijfel kan er gebeld worden met het zwembad.

9. Mosaqua

Gulpen Subtropisch zwembad Buitenbad ┬▒ 19 KM vanaf Maastricht

Zwembad Mosaqua biedt een subtropische beleving voor jong en oud. Naast binnen- en buitenzwembaden zijn er whirlpools, een belevingsdouche en glijbanen voor de kinderen.

10. Steinerbos

Stein Binnenbad Buitenbad ┬▒ 19 KM vanaf Maastricht

Het binnenbad van Steinerbos heeft een wedstrijd-, peuter- en instructiebad en biedt bijna het hele jaar door sport en ontspanning. Tijdens recreatief zwemmen zijn er verschillende speelelementen beschikbaar, zoals matten en een stormbaan.

11. Laco Sportcentrum Glanerbrook

Geleen Subtropisch zwembad Buitenbad ┬▒ 21 KM vanaf Maastricht

Laco Geleen, gelegen in het centrum van Geleen, biedt een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor alle leeftijden. Onze goed uitgeruste accommodatie beschikt over diverse zwembaden, zowel binnen als buiten. Het binnenbad biedt een doelgroepbad met beweegbare bodem, een peuterbassin, een wedstrijdbad, een recreatiebad, een duikplank en zelfs een subtropisch bad met twee glijbanen. In het buitenbad vind je een peuterbassin, een doelgroepbad, een wedstrijdbad en een recreatiebad met duikplank en glijbaan. Naast een ruime ligweide zijn er ook andere faciliteiten zoals een pannakooi, een beachvolleybalveld en trampolines waar je plezier kunt beleven.

13. Zwembad Hoensbroek

Heerlen Binnenbad Buitenbad ┬▒ 24 KM vanaf Maastricht

In het hart van Hoensbroek ligt een veelzijdige zwemfaciliteit die voor ieder wat wils biedt. Of je nu komt voor sportieve activiteiten of ontspanning, de accommodatie is uitgerust met een wedstrijdbad voor de serieuze zwemmers. Voor degenen die op zoek zijn naar plezier, is er een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbad voor de kleintjes.

16. Sportplaza het Anker

Buchten Binnenbad ┬▒ 30 KM vanaf Maastricht

Het Anker is een veelzijdige locatie waar sport en ontspanning samenkomen. Met een 25-meterbad dat geleidelijk overgaat van half-diep naar een diepte van 3,35 meter, is er ruimte voor allerlei zwemactiviteiten. Voor de kleintjes is er een peuterbad met een JIP glijbaan en regendouche. Naast zwemfaciliteiten biedt Het Anker een glijbaan voor extra plezier en een lage duikplank voor de waaghalzen. Sportievelingen kunnen terecht in de sporthal of op de tennisbaan, terwijl de dojo ruimte biedt voor bijvoorbeeld yoga. Voor zakelijke bijeenkomsten is er een vergaderruimte beschikbaar. Ontspanning na inspanning vind je in het restaurant of op het terras. Met gratis parkeren, een fietsenstalling, kleedkamers, kluisjes en gratis Wi-Fi is aan alle gemakken gedacht.

17. D'r Pool

Kerkrade Binnenbad ┬▒ 33 KM vanaf Maastricht

Zwembad Hoensbroek beschikt over een wedstrijdbad voor de serieuze zwemmers en een recreatiebad met glijbaan, ideaal voor een dagje uit met het gezin. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad, waar zij veilig kunnen spetteren. Daarnaast is er een verwarmd bad voor wie op zoek is naar ontspanning. Naast de zwemfaciliteiten biedt de locatie ook horecagelegenheden waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

18. In de Bandert

Echt Binnenbad ┬▒ 41 KM vanaf Maastricht

Zwembad In de Bandert in Echt biedt een sportief wedstrijdbad, een therapeutisch doelgroepenbad, een ontspannende whirlpool, een kronkelende waterglijbaan, een peuterbad en een gezellig sportcaf├ę. Het zwembad maakt deel uit van Leisurepark In de Bandert.

Zwembaden bij Maastricht Tussen 30 minuten en een uur rijden.

19. Zwembad Plinius

Belgi├ź Tongeren Buitenbad ┬▒ 24 KM vanaf Maastricht

Zwembad Plinius beschikt over drie openluchtzwembaden, waaronder een recreatiebad, een competitiebad van 25 meter en een ondiep speelbad voor de allerkleinsten. Er is ook een ligweide en het zwembad is rolstoelvriendelijk.

20. Aquadroom Zwembad

Belgi├ź Maaseik Binnenbad ┬▒ 27 KM vanaf Maastricht

Zwembad Aquadroom in Maaseik biedt verschillende baden vervaardigd uit roestvrij staal met onderwater LED verlichting. De glijbanen zijn een echte attractie, met een 125 meter lange familieglijbaan en een 95 meter lange black-hole glijbaan met speciale lichteffecten.