Zwemmen Friesland (Fryslân)

Er zijn 41 publieke zwembaden en 51 natuurzwemplekken in de provincie Friesland. In totaal heeft Friesland 18 binnenbaden, 17 buitenbaden, 5 combibaden, 1 subtropisch zwembad, 22 recreatieplassen, 16 stranden, 9 zeestranden en 4 open water zwemplekken.

Er is in dit overzicht van elke categorie Ă©Ă©n zwemplek uitgelicht. Kies een specifieke categorie in het menu bovenaan de pagina om alle plekken in die categorie te bekijken.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Camping 't Hop

Wijckel Binnenbad

Camping 't Hop in Gaasterland heeft een royaal en verwarmd zwembad dat het hele jaar door overdekt is. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin, met een apart kinderbad en schuifdeuren die openstaan bij warm weer.

Bosbad Appelscha

Appelscha Buitenbad

Laco Bosbad Appelscha in Friesland biedt een verwarmd openluchtzwembad met apart peutergedeelte, een groot bad met speeltoestel in ondiep gedeelte en een diep bad met hoge en lage duikplank. Daarnaast zijn er glijbanen en een familieglijbaan aanwezig. Op de zonneweide zijn trampolines, wipkippen, een groot springkussen en een speeltoestel te vinden. Bij de kiosk zijn verschillende lekkernijen verkrijgbaar. Het buitenbad is geopend van 22 april 2023 tot en met 3 september 2023.

Swimfun

Joure Subtropisch zwembad

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

Badpaviljoen IJsselmeer

Hindeloopen Strandje

Zwemlocatie Badpaviljoen IJsselmeer te Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer in de gemeente Súdwest Fryslân. Het zwemstrand strekt zich uit over een totale lengte van ongeveer 750 meter. Het strand bestaat uit zand en de ligweide bestaat uit gras. Het strand is direct gelegen aan de voet van de dijk en is maximaal slechts vijf meter breed.Bezoekers van de zwemlocatie kunnen op de binnendijks gelegen camping van sanitaire voorzieningen gebruik maken.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badpaviljoen IJsselmeer