Buitenzwembaden Steenwijkerwold en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Steenwijkerwold, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven buitenbaden, één subtropisch zwembad en een combibad. De andere drie buitenzwembaden liggen wat verder weg. Eén buitenzwembad ligt er in Steenwijkerwold zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Steenwijkerwold Binnen 30 minuten rijden.

2. Openluchtzwembad De Dobbe

Noordwolde (Fryslân) Buitenbad ± 13 KM vanaf Steenwijkerwold

Openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde heeft verschillende baden, waaronder een 50-meterbad en peuter- en kleuterbaden. Verder zijn er een familie glijbaan, twee springplanken een een luie trap. Het zwemwater wordt verwarmd tot 22°C en het zwembad ligt midden in een prachtig recreatiegebied. Ontspannen en spelen kan op de ligweide met airtrampoline.

3. Bosbad Vledder

Vledder Buitenbad ± 14 KM vanaf Steenwijkerwold

Bij zwem- en speelparadijs Bosbad in Vledder kan jong en oud genieten van een dag vol zwem- en speelplezier. Het Bosbad bestaat uit twee bassins: een peuterbad, een familiebad en een grote speeltuin. Omringd door een grote zonneweide en een zandstrand is er genoeg ruimte om te ontspannen. Er is ook een horeca gelegenheid aan het zwembad voor een hapje en een drankje.

4. Zwembad Blokzijl

Blokzijl Buitenbad ± 14 KM vanaf Steenwijkerwold

Het verwarmde openluchtzwembad van Zwembad Blokzijl biedt twee baden voor jong en oud. Omringd door bomen en een grote zonneweide is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de warme zomerzon. Na een verkwikkende duik in het zwembad kun je genieten van een verfrissend drankje in de gezellige horecagelegenheid.

5. De Kerkvlekken

Havelte Buitenbad ± 16 KM vanaf Steenwijkerwold

Zwembad De Kerkvlekken in Havelte biedt vertier voor alle leeftijden met twee royale baden, waaronder een kleuterbad. Het zwemplezier wordt compleet gemaakt met een glijbaan van 40 meter en 2 springplanken van 1 en 3 meter hoog. Voor de jeugd is er een uniek spraypark met wel 20 verschillende toestellen die water spuiten. Na het zwemmen is het mogelijk om te ontspannen op één van de vele ligbedden of stoelen bij het kleuterbad, al of niet in de koele beschutting van parasols. Het zwembad wordt gedragen door vrijwilligers en biedt naast zwemmen ook mogelijkheden voor sport en spel, zoals basketballen, tafeltennissen, beachvolley- en voetbal.

6. Bad Hesselingen

Meppel Buitenbad Subtropisch zwembad ± 19 KM vanaf Steenwijkerwold

Bad Hesselingen in Meppel biedt een breed scala aan zwembaden voor alle leeftijden en weersomstandigheden. Het 25 meter wedstrijdbad is perfect voor banenzwemmen, zwemlessen en aquasporten. Het grote bad heeft 6 startblokken en een beweegbare bodem, waardoor de diepte naar wens instelbaar is. Het recreatiebad is een plezierig en overzichtelijk bad met een interactieve glijbaan, junglebad voor de kleintjes, whirlpool, glij- en klautertractor, bubbel-bruisbank en meer. Het verwarmde buitenbad is het hele jaar door geopend en heeft een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche. Het peuterbad biedt verkoeling voor de jongste bezoekers zonder zwemdiploma. Op de grote ligweide met speeltoestellen en op het zonnedek is het zomers volop genieten.

9. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 32 KM vanaf Steenwijkerwold

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

Buitenzwembaden bij Steenwijkerwold Tussen 30 minuten en een uur rijden.

10. Beleefpark Dwingeloo

Dwingeloo Buitenbad ± 27 KM vanaf Steenwijkerwold

Het zwembad van Beleefpark Dwingeloo biedt plezier voor alle leeftijden. Het peuterbad is ondiep en er is een glijbaan van 40 meter lang. Er zijn ook duikplanken en matten om mee te spelen.

11. Zwembad Ruinen

Ruinen Buitenbad ± 27 KM vanaf Steenwijkerwold

Zwembad Ruinen is een prachtig openluchtzwembad, gelegen in een landelijke en bosrijke omgeving. Met een temperatuur van minimaal 26 graden is het het warmste buitenzwembad van Nederland. Er is een speciaal nieuw wellness-bad met massagestralen en bubbels. Rondom dit bad is een relaxzone ingericht met hangmatten en ligstoelen, waar rustzoekers ongestoord kunnen ontspannen. Daarnaast is er een zwembad met familieglijbaan en een luie trap. Kinderen kunnen lekker spelen op het piratenspeelschip en op het fonteinplein.

12. Zwembad Jubbega

Jubbega Buitenbad ± 28 KM vanaf Steenwijkerwold

Zwembad Jubbega is een natuurzwembad gevuld met welwater en zonder chloor. Het zwembad heeft een lengte van 50 meter en is groot genoeg voor zwemwedstrijden. De waterdiepte varieert tussen 1 meter en 3 meter 50 en er is ook een peuterbad aanwezig. Rondom het zwembad ligt een zonneweide en er is een zandstrand met klimtoestel, fontein en glijbaan voor de allerjongsten. Er zijn duikplanken aanwezig en er is ook de mogelijkheid om tafeltennis te spelen of te beachvolleyballen.