Buitenzwembaden Steenwijkerwold en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Steenwijkerwold, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven buitenbaden en twee combibaden. De andere drie buitenzwembaden liggen wat verder weg. Eén buitenzwembad ligt er in Steenwijkerwold zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden SteenwijkerwoldBinnen 30 minuten auto rijden

3. Bosbad Vledder

Buitenzwembad Vledder ± 14 KM vanaf Steenwijkerwold vogelvlucht afstand

Bij zwem- en speelparadijs Bosbad in Vledder kan jong en oud genieten van een dag vol zwem- en speelplezier. Het Bosbad bestaat uit twee bassins: een peuterbad, een familiebad en een grote speeltuin. Omringd door een grote zonneweide en een zandstrand is er genoeg ruimte om te ontspannen. Er is ook een horeca gelegenheid aan het zwembad voor een hapje en een drankje.

4. Zwembad Blokzijl

Buitenzwembad Blokzijl ± 14 KM vanaf Steenwijkerwold vogelvlucht afstand

Het verwarmde openluchtzwembad van Zwembad Blokzijl biedt twee baden voor jong en oud. Omringd door bomen en een grote zonneweide is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de warme zomerzon. Na een verkwikkende duik in het zwembad kun je genieten van een verfrissend drankje in de gezellige horecagelegenheid.

5. De Kerkvlekken

Buitenzwembad Havelte ± 16 KM vanaf Steenwijkerwold vogelvlucht afstand

Zwembad De Kerkvlekken in Havelte biedt vertier voor alle leeftijden met twee royale baden, waaronder een kleuterbad. Het zwemplezier wordt compleet gemaakt met een glijbaan van 40 meter en 2 springplanken van 1 en 3 meter hoog. Voor de jeugd is er een uniek spraypark met wel 20 verschillende toestellen die water spuiten. Na het zwemmen is het mogelijk om te ontspannen op één van de vele ligbedden of stoelen bij het kleuterbad, al of niet in de koele beschutting van parasols. Het zwembad wordt gedragen door vrijwilligers en biedt naast zwemmen ook mogelijkheden voor sport en spel, zoals basketballen, tafeltennissen, beachvolley- en voetbal.

6. Bad Hesselingen

Zwembad Meppel Binnen Buiten ± 19 KM vanaf Steenwijkerwold vogelvlucht afstand

Bad Hesselingen in Meppel biedt een breed scala aan zwembaden voor alle leeftijden en weersomstandigheden. Het 25 meter wedstrijdbad is perfect voor banenzwemmen, zwemlessen en aquasporten. Het grote bad heeft 6 startblokken en een beweegbare bodem, waardoor de diepte naar wens instelbaar is. Het recreatiebad is een plezierig en overzichtelijk bad met een interactieve glijbaan, junglebad voor de kleintjes, whirlpool, glij- en klautertractor, bubbel-bruisbank en meer. Het verwarmde buitenbad is het hele jaar door geopend en heeft een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche. Het peuterbad biedt verkoeling voor de jongste bezoekers zonder zwemdiploma. Op de grote ligweide met speeltoestellen en op het zonnedek is het zomers volop genieten.

Buitenzwembaden SteenwijkerwoldTussen 30 minuten en een uur auto rijden

12. Zwembad Jubbega

Buitenzwembad Jubbega ± 28 KM vanaf Steenwijkerwold vogelvlucht afstand

Zwembad Jubbega is een natuurzwembad gevuld met welwater en zonder chloor. Het zwembad heeft een lengte van 50 meter en is groot genoeg voor zwemwedstrijden. De waterdiepte varieert tussen 1 meter en 3 meter 50 en er is ook een peuterbad aanwezig. Rondom het zwembad ligt een zonneweide en er is een zandstrand met klimtoestel, fontein en glijbaan voor de allerjongsten. Er zijn duikplanken aanwezig en er is ook de mogelijkheid om tafeltennis te spelen of te beachvolleyballen.