Strand Aartswoud en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Aartswoud, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen en drie stranden.

Stranden in de buurt van Aartswoud Binnen 30 minuten rijden.

1. 't Skarpet

Oude Niedorp Recreatieplas ± 8 KM vanaf Aartswoud

't Skarpet is een relatief kleine zwemplas van ongeveer één hectare groot, die ligt aan de rand de gemeente Niedorp. Het zwemwater, een inham van het kanaal Westerlangereis, is ontstaan door een zandafgraving. Er is een strandje aangelegd. De plas wordt gebruikt als openluchtzwembad. Voor het zwembad gelden openingstijden.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij 't Skarpet

3. Vooroever; Vlietsingel Poel

Medemblik Recreatieplas ± 15 KM vanaf Aartswoud

Vlietsingel aan het IJsselmeer maakt deel uit van recreatiegebied De Vooroever. Er zijn drie zandstranden. Regattastrand (in de volksmond het Grote strand) ligt ten zuiden van een jachthaven. De andere twee liggen in Vlietsingel Poel (ook wel de Zwemkom genoemd), afgescheiden van het IJsselmeer door een basaltdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vooroever; Vlietsingel Poel

9. Strand van Luna

Heerhugowaard Recreatieplas ± 20 KM vanaf Aartswoud

Rondom de nieuwe woonwijk Stad van de Zon, aan de zuidkant van de gemeente Heerhugowaard, ligt het recreatiegebied Park van Luna. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gebruikt de plas ook voor waterberging. Ten zuiden van de plas ligt een uitgekiend labyrint met natuurvriendelijke oevers, dat zorgt voor een natuurlijke zuivering van het water.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Strand van Luna