Strand Abbekerk en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Abbekerk, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht recreatieplassen en twee stranden.

Stranden in de buurt van Abbekerk Binnen 30 minuten rijden.

2. Vooroever; Vlietsingel Poel

Medemblik Recreatieplas ± 10 KM vanaf Abbekerk

Vlietsingel aan het IJsselmeer maakt deel uit van recreatiegebied De Vooroever. Er zijn drie zandstranden. Regattastrand (in de volksmond het Grote strand) ligt ten zuiden van een jachthaven. De andere twee liggen in Vlietsingel Poel (ook wel de Zwemkom genoemd), afgescheiden van het IJsselmeer door een basaltdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vooroever; Vlietsingel Poel

3. 't Skarpet

Oude Niedorp Recreatieplas ± 13 KM vanaf Abbekerk

't Skarpet is een relatief kleine zwemplas van ongeveer één hectare groot, die ligt aan de rand de gemeente Niedorp. Het zwemwater, een inham van het kanaal Westerlangereis, is ontstaan door een zandafgraving. Er is een strandje aangelegd. De plas wordt gebruikt als openluchtzwembad. Voor het zwembad gelden openingstijden.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij 't Skarpet

8. Streekbos

Stede Broec Recreatieplas ± 21 KM vanaf Abbekerk

Ten noorden van de gemeente Stede Broec ligt het natuur- en recreatiegebied het Streekbos. Het recreatiegebied bestaat voor een groot deel uit bos. In het gebied liggen vele slootjes en vaarten. De zwemplas ligt in het zuidwestelijk deel van het bos. Langs het zwemwater is een zandstrand aangelegd. Hier zijn de meeste voorzieningen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Streekbos