Zwemwater Alphen (Noord-Brabant)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Alphen (Noord-Brabant), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen, drie open water zwemplekken en twee stranden. De andere vijf zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Zeven van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Alphen (Noord-Brabant) Binnen 30 minuten rijden.

2. Smokkelstrand De Flaasbloem

Chaam Alleen voor leden of gasten ± 5 KM vanaf Alphen (Noord-Brabant)

De zwemlocatie ’t Smokkelstrand ligt ten zuidoosten van de kern Chaam in de gemeente Alphen-Chaam, in Noord-Brabant aan de Belgische grens. De zwemlocatie van circa 2 hectare ligt op het terrein van RCN Vakantiepark de Flaasbloem. De zwemplas en het vakantiepark worden beheert door RCN Vakantieparken.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Smokkelstrand De Flaasbloem

7. Groepsaccommodatie De Kievit

Esbeek Alleen voor leden of gasten ± 20 KM vanaf Alphen (Noord-Brabant)

De groepsaccomodatie De Kievit ligt in het landgoed de Utrecht. Dit is een groot landgoed tussen de dorpen Esbeek en Lage Mierde in de gemeente Hilvarenbeek. De zwemlocatie ligt in een landelijk bosrijk gebied met naast de plas een recreatieweide. Alleen toegankelijk voor bezoekers groepsaccommodatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Groepsaccommodatie De Kievit

9. Rauwbraken

Berkel-Enschot Recreatieplas ± 21 KM vanaf Alphen (Noord-Brabant) Entree

De zwemlocatie De Rauwbraken is gelegen aan de rand van het dorp Berkel-Enschot in de gemeente Tilburg, waar het grenst aan landbouwgebied. De plas is rond 1967 ontstaan door het afgraven van zand voor de ophoging van de ringweg rondom Tilburg. Na het stoppen van de zandwinning heeft de locatie in hetzelfde jaar, de functie van zwemwater gekregen. De zwemlocatie omvat een ondiep en een diep gedeelte, die van elkaar worden gescheiden door een dijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Rauwbraken

Zwemwater bij Alphen (Noord-Brabant) Tussen 30 minuten en een uur rijden.