Strand Amersfoort en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Amersfoort, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen en drie stranden.

Stranden in de buurt van Amersfoort Binnen 30 minuten rijden.

2. Henschotermeer

Woudenberg Recreatieplas ± 13 KM vanaf Amersfoort Entree

Het Henschotermeer is gelegen ten noorden van Maarn. In het meer ligt een eilandje. Het meer is vrijwel compleet omringd door een zandstrand. Aan de noordzijde is een stuk begroeid met gras. De zwemzone omvat de gehele plas en heeft daarmee een oppervlak van 11,4 hectare. De maximale diepte is 2,00 m. Zwemmen is op eigen risico, op warmere dagen is er toezicht aanwezig. Toegang: Persoonstoegang & parkeertarief via online boeking.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Henschotermeer

3. Laakse Strand

Zeewolde Alleen voor leden of gasten ± 13 KM vanaf Amersfoort

De toegang tot het Laakse Strand is door middel van fiets-en wandelpaden in het Hulkesteijnse bos. Het strand is goed bereikbaar voor wandelaars en fietsers, waardoor de locatie erg geschikt is voor liefhebbers van rust en natuur. Het Laakse Strand zelf is nu ongeveer 300 m lang en gericht op het zuiden. Het strandje bij landgoed Energy up is met name gericht op de bezoekers van het Landgoed. Beide stranden zijn gelegen aan het Nijkerkernauw, dat is ontstaan bij de inpoldering van Zuidelijk Flevoland in 1967.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Laakse Strand

4. Erkemederstrand

Zeewolde Recreatieplas ± 17 KM vanaf Amersfoort Entree

Het Erkemederstrand ligt in de gemeente Zeewolde. De zwemwaterlocatie vormt samen met een jachthaven en campingterrein het Recreatiegebied Erkemederstrand. Het recreatiegebied is opgedeeld in drie deelgebieden, zwemstrandjes bij de camping, hondenstrand en evenementenstrand. De stranden en ligweiden liggen aan het Nuldernauw.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Erkemederstrand