Zwemwater Baambrugge

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Baambrugge, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen stranden, acht recreatieplassen en drie open water zwemplekken. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Baambrugge Binnen 30 minuten rijden.

1. Vinkeveense Plassen

Vinkeveen Recreatieplas ± 4 KM vanaf Baambrugge

De Vinkeveense Plassen zijn gelegen ten zuiden van Amsterdam, tussen de snelweg A2 en de plaats Vinkeveen in recreatiegebied Winkelpolder. Het totale oppervlak van het open water is ongeveer 960 ha. De Vinkeveense Plassen bestaan uit de Zuidplas, de Kleine plas en de Noordplas. De zwemstranden liggen alle in de Noordplas. De recreatie-eilanden zijn kunstmatig. De zwemlocatie ligt aan de noordkant van eiland 5 aan het diepe en open water van de Noordplas. Via een fiets-/loopbrug is dit eiland verbonden met eiland 4 waardoor de zwemlocatie ook vanaf de vaste oever bereikbaar is. Het eiland is uitermate geschikt voor kinderen vanwege de afgeschermde zwemzone met strandje en de vele speelattributen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 6 zwemplekken bij Vinkeveense Plassen

15. De Meent

Breukelen Alleen voor leden of gasten ± 11 KM vanaf Baambrugge

Zwembad De Meent ligt ten oosten van Breukelen, te midden van het petgatengebied 'de Kievitsbuurt', dat grenst aan de Loosdrechtse plassen. Er zijn verschillende badzones voor kleuters tot 80 cm diepte en na de steiger een dieper gedeelte >250 cm met 2 duikplanken, een loopmat en een steiger.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Meent

18. Recreatieoord De Wilgenplas

Maarssen Alleen voor leden of gasten ± 15 KM vanaf Baambrugge

De zwemplas op deze camping is geen openbare zwemlocatie en uitsluitend toegankelijk voor campinggasten van De Wilgenplas. Het recreatieoord de Wilgenplas is gelegen in een plassengebied dat is ontstaan door afgraving voor turfwinning. Karakteristiek voor het gebied zijn de begroeide eilanden, legakkers en petgaten. Aan de westzijde, richting Zogwetering, is een strook agrarische grond tussen het recreatieoord en de bebouwing van Maarssen. Aan de Oostzijde grenst het terrein aan de Bethunepolder, een agrarisch gebied waar kwelwater wordt gewonnen ten behoeve van de drinkwaterbereiding. Het gehele gebied is in gebruik als recreatieterrein. Het water wordt gebruikt voor watersport zonder motor (wel fluisterboten, zeilen, kanoën, surfen) vissen en zwemmen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatieoord De Wilgenplas

19. Strand Diemerpark

Amsterdam Strandje ± 16 KM vanaf Baambrugge

Het Diemerpark is een stadspark in het oosten van Amsterdam. Het ligt tussen het Amsterdam- Rijnkanaal en IJburg (Haveneiland) in. Het Diemerpark is een stadspark waar natuur uitgebreid de ruimte krijgt. Er zijn veel plant- en diersoorten aanwezig. Het strand ligt aan de noordoostkant van het park, aan het water dat Haveneiland scheidt van het Diemerpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Diemerpark