Zeestrand dichtbij Bad Nieuweschans

Ontdek 10 zeestranden gesorteerd op afstand vanaf Bad Nieuweschans.

Tip: In de categorie Stranden vind je zowel zeestranden als zoetwater stranden.

Bad Nieuweschans ligt niet echt dichtbij zee. Het dichtstbijzijnde zeestrand is meer dan een uur rijden en is ongeveer 99 km ver weg.

Zeestranden bij Bad Nieuweschans Meer dan een uur rijden.

1. Badstrand Prins Bernhardweg

Schiermonnikoog Zeestrand ± 99 KM vanaf Bad Nieuweschans

Het badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Prins Bernhardweg

2. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 128 KM vanaf Bad Nieuweschans

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

4. Badstrand Ballum

Ballum Zeestrand ± 138 KM vanaf Bad Nieuweschans

Zwemlocatie Badstrand Ballum is een zwemlocatie gelegen aan de noordzijde van Ameland. Het is gelegen aan de Noordzee op ca. 5 km ten noordwesten van Nes. Het is een open strand, met aan de zuidzijde duinen met duinvegetatie. Achter de duinen liggen landbouwgrond en een vakantiepark. Ten westen ligt het Groene Strand. De lengte van het strand betreft ca. 250 m aan beide kanten van het paviljoen met uitkijktoren. Op de zwemlocatie is toezicht door het KNRM, tussen de 3e week van juni tot en met de 2e week van september. Voor het strand geldt een paardenverbod tussen 07:00 en 19:00 uur. Honden aangelijnd toegestaan.

Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Ballum