Zwemmen Barendrecht en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Barendrecht, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven binnenbaden, drie buitenbaden, één subtropisch zwembad, zes open water zwemplekken en drie stranden. Twee zwemplekken liggen er in Barendrecht zelf.

Zwemmen in de buurt van Barendrecht Binnen 30 minuten rijden.

1. Inge de Bruijn Zwembad

Barendrecht Binnenbad

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.

5. Waal en Weidebad

Heerjansdam Buitenbad ± 4 KM vanaf Barendrecht

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

7. Zwembad IJsselmonde

Rotterdam Binnenbad ± 6 KM vanaf Barendrecht

Zwembad IJsselmonde biedt drie ruime baden voor banenzwemmen, vrijzwemmen, aquasporten en leszwemmen. Het zwembad is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt over tilliften, automatische deuren en een gelijkvloerse ingang.

9. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Subtropisch zwembad Buitenbad ± 7 KM vanaf Barendrecht

Zwembad De Fakkel nodigt uit tot sport, spel en ontspanning. Het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan, biedt een tropische sfeer onder de palmbomen. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

14. Vereniging Zwembad Rhoon

Rhoon Buitenbad ± 9 KM vanaf Barendrecht

Vereniging Zwembad Rhoon is een plek waar abonnementhouders en hun introducees gedurende het seizoen kunnen genieten van zwemplezier. Kinderen tot 1 jaar krijgen gratis toegang en er is een maximum van 350 bezoekers toegestaan. Het zwembad opent zijn deuren alleen bij een temperatuur van 20 graden of hoger en voldoende vrijwilligers.

19. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwijndrecht Binnenbad ± 10 KM vanaf Barendrecht

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.