Zwemwater Bourtange

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Bourtange, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien stranden, vijf recreatieplassen en één open water zwemplek. De andere vier zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Twee zwemwaterlocaties liggen er in Bourtange zelf. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Bourtange Binnen 30 minuten rijden.

1. Camping Plathuis

Bourtange Strandje

De zwemlocatie Plathuis is gelegen te Bourtange. De zwemlocatie Plathuis is een onderdeel van camping ’t Plathuis. Het is een kleine geïsoleerde, kunstmatig aangelegde plas. De plas wordt voor de helft omgeven door een bosrand, terwijl de andere helft bestaat uit een strand. Aangrenzend aan het strand ligt een zonneweide met speeltoestellen en een camping.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Plathuis

3. Parc Emslandermeer

Vlagtwedde Strandje ± 7 KM vanaf Bourtange

De zwemlocatie Parc Emslandermeer is gelegen in het dorp Vlagwedde. Vlagtwedde ligt in de gelijknamige gemeente in het zuidoosten van de provincie Groningen in de streek Westerwolde. Het meer staat niet in verbinding met omliggende wateren. In het meer liggen 2 eilandjes, waarvan her meest westelijk gelegen eilandje is aangewezen als zwemlocatie.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Parc Emslandermeer

5. Veendiepplassen

Vriescheloo Strandje ± 12 KM vanaf Bourtange

De Veendiepplassen zijn gelegen in Bellingwolde, een dorp in de gemeente Bellingwedde. De zwemlocatie Veendiepplassen heeft sterk het karakter van een natuurgebied. Het betreft een geïsoleerde plas waarbij een klein strandje is aangelegd. De zwemzone is niet weergegeven en ook voorzieningen als toilet, douche en speeltoestellen ontbreken. De plas is omgeven door een bosrijk natuurgebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Veendiepplassen

6. De Sellingerbeetse

Sellingen Strandje ± 13 KM vanaf Bourtange

De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen te Sellingen. Sellingen is een dorp in de gemeente Vlagtwedde in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa. De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen in het natuurgebied “Het Sellingerveld”. De badzone van zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen ten westen van zwemlocatie “De Papaver”, wordt omgeven door een bosrand en maakt onderdeel uit van een grote voormalige zandwinning.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Sellingerbeetse

Zwemwater bij Bourtange Tussen 30 minuten en een uur rijden.