Zwemmen Breezand en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Breezand, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, twee buitenbaden, één combibad, zes zeestranden, drie stranden en een recreatieplas. Eén zwemplek ligt er in Breezand zelf.

Zwemmen in de buurt van Breezand Binnen 30 minuten rijden.

2. Hooge Oude Veer

Anna Paulowna Recreatieplas ± 5 KM vanaf Breezand

De zwemwaterlocatie Hooge Oude Veer bij Anna Paulowna in de gemeente Hollands Kroon, is gelegen aan het Hooge Oude Veer. Dit is een primaire watergang van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De locatie ligt langs de Lagedijk in Anna Paulowna. Er is een ligweide met een paar picknick tafels. De zwemzone is maximaal 1.50 m diep en is afgebakend met een drijflijn om de zwemmers te scheiden van het waterrecreatieverkeer (kano’s, roeiboten, kleine recreatievaart). Parkeerruimte voor auto’s is beperkt. Er is geen toezicht op de zwemplek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Hooge Oude Veer

3. Zwembad Wieringerwaard

Wieringerwaard Buitenbad ± 9 KM vanaf Breezand

Zwembad Wieringerwaard, gelegen aan de Populierenlaan, is een historisch bad dat sinds 1938 bestaat. Het natuurlijke water, opgepompt uit een eigen bron, biedt een unieke zwemervaring. Rondom het bad ligt een uitnodigende ligweide die uitstekend geschikt is om te zonnen of te ontspannen na het zwemmen.

6. Aquacentrum Den Helder

Den Helder Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Breezand

Het Heersdiep in Den Helder biedt diverse binnen- en buitenbaden, een duiktoren en een uitgebreid programma-aanbod met diverse activiteiten. Rondom het gebouw is een mooie ligweide met zon- en schaduwplekken en diverse speelattributen zoals een airtrampoline.

9. Callantsoog

Callantsoog Zeestrand ± 12 KM vanaf Breezand

Callantsoog is een badplaats aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland. Callantsoog ligt ten zuiden van Den Helder en ten westen van Schagen.Het dorp heeft een breed strand. Er zijn enkele strandpaviljoens en het oudste naaktstrand van Nederland. Het heeft een relatief rustig strand met volop ruimte voor een verscheidenheid aan kustvogels.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 5 zwemplekken bij Callantsoog

14. Sint Maartenszee

Petten Zeestrand ± 18 KM vanaf Breezand

Sint Maartenszee is een badplaats aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland en ligt tussen Callantsoog en Petten. Sint Maartenszee maakt deel uit van de gemeente Zijpe. Sint Maartenszee ligt direct achter een duinenrij ten zuiden van het Zwanenwater en heeft een breed zandstrand. Op de grens van Sint Maartenszee en Sint Maartensvlotburg ligt het natuurgebied het Wildrijk

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Sint Maartenszee

16. Zwembad de Veersloot

Dirkshorn Buitenbad ± 20 KM vanaf Breezand

Zwembad De Veersloot in Dirkshorn biedt al meer dan 50 jaar zwemplezier met twee verwarmde baden, waarvan het diepe bad een glijbaan heeft. Het peuterbad is perfect voor de allerkleinsten en er is volop speelplezier.

17. Zwembad De Terp

Wieringerwerf Binnenbad ± 20 KM vanaf Breezand

Zwembad De Terp in Wieringermeer biedt één bassin van 25 meter bij 12½ meter en een mooi instructiebassin. Ideaal voor zwemlessen, sporten en het onderhouden van zwemvaardigheden. Voor jong en oud zijn er veel sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Zwemmen bij Breezand Tussen 30 minuten en een uur rijden.