Strand De Koog en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom De Koog, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij één zeestrand. De andere negen stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van De Koog Binnen 30 minuten rijden.

Stranden bij De Koog Meer dan een uur rijden.

3. Bleekersvallei

Den Burg Zeestrand ± 6 KM vanaf De Koog

Het eiland Texel is een gemeente en het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden. Het strand Bleekersvallei ligt aan de Noordzeekust en grenst over de volle lengte aan het nationaal park Duinen van Texel. Het strand Bleekersvallei ligt ter hoogte van de gelijknamige vallei in de duinen, ongeveer halverwege het Duinpark bij Paal 17 (Ecomare) en Westerslag bij Paal 15. Het is een mooie, ruime vallei vol duingrasland en duinheide en een prachtige wandelroute. In de vallei treft men kiekendieven, velduilen en klauwieren aan. De Moksloot begint in de Bleekersvallei.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Bleekersvallei

10. Callantsoog

Callantsoog Zeestrand ± 38 KM vanaf De Koog

Callantsoog is een badplaats aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland. Callantsoog ligt ten zuiden van Den Helder en ten westen van Schagen.Het dorp heeft een breed strand. Er zijn enkele strandpaviljoens en het oudste naaktstrand van Nederland. Het heeft een relatief rustig strand met volop ruimte voor een verscheidenheid aan kustvogels.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 5 zwemplekken bij Callantsoog