Recreatieplassen en zwemplassen Doesburg en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Doesburg, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen. Eén recreatieplas ligt er in Doesburg zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Doesburg Binnen 30 minuten rijden.

1. Camping Ijsselstrand

Doesburg Alleen voor leden of gasten

Het zwemstrand ligt noordelijk van de plaatsen Doesburg en Achter-drempt aan een oude arm van de IJssel, het Zwarte Schaar. De rivierarm "Het Zwarte Schaar" waaraan het IJsselstrand ligt, is ontstaan door kanalisatie van de IJssel in 1954, waardoor een bochtafsnijding ontstond. Het zand uit deze bochtafsnijding is gebruikt voor de op- en afritten van de brug bij Doesburg. Het IJsselstrand is te bereiken via de Eekstraat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Ijsselstrand

10. Rijkerswoerdse Plassen

Arnhem Recreatieplas ± 26 KM vanaf Doesburg

De Rijkerswoerdse Plassen zijn twee plassen met een totale grootte van ongeveer 48,3 ha en liggen tussen Arnhem-Zuid en Elst. Het beheer van de plassen is in handen van Recreatie- schap Uiterwaarde. De plassen liggen ingesloten tussen de A325 aan de oostelijke zijde van de plas, aan de noordelijke zijde van de plassen ligt de Arnhemse wijk De Laar en aan de westelijke zijde ligt de Rijksweg Noord.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Rijkerswoerdse Plassen