Recreatieplassen en zwemplassen Eersel en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Eersel, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen recreatieplassen. Eén recreatieplas ligt er in Eersel zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Eersel Binnen 30 minuten rijden.

7. Het Wolfsven

Mierlo Alleen voor leden of gasten ± 27 KM vanaf Eersel

Zwemvijver het Wolfsven is een ven gelegen op een camping bij de Luchensche heide en de Molenheide in de gemeente Mierlo. De camping maakt deel uit van Bospark het Wolfsven. Het Bospark heeft 3 vennen: een visvijver, een roei- en surfvijver en een zwemplas. De roei- en surfvijver en de visvijver staan met elkaar in verbinding. Bij een te hoog peil in de zwemvijver kan er water vanuit de zwemvijver richting de roei- en visvijver stromen, maar niet andersom. De zwemvijver staat verder niet in verbinding met ander oppervlaktewater.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Het Wolfsven

9. Oostappen

Ommel Recreatieplas ± 39 KM vanaf Eersel Entree

Strandbad Prinsenmeer Oostappen is onderdeel van het recreatiepark Prinsenmeer. De plas bevindt zich in bosrijk gebied in Asten-Ommel ten noorden van de A67 / E34. De plas is vrij toegankelijk voor campingbewoners van het recreatiepark Prinsenmeer. Daarnaast kunnen dagjesmensen een kaart kopen om gebruik te mogen maken van de plas. De plas mag in principe slechts gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Oostappen

Recreatieplassen bij Eersel Tussen 30 minuten en een uur rijden.