Strand Egmond aan Zee en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Egmond aan Zee, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier zeestranden, drie recreatieplassen en twee stranden. Eén strand ligt er in Egmond aan Zee zelf.

Stranden in de buurt van Egmond aan Zee Binnen 30 minuten rijden.

1. Egmond aan Zee

Egmond aan Zee Zeestrand

Vanwege een onveilige situatie door de aanwezigheid van betonblokken onder water voor de kustlijn bij Egmond Binnen, t.h.v. strandpaviljoen 't Zilverzand, wordt het afgeraden om daar te zwemmen over een afstand van 50 meter. Het strand Egmond aan Zee heeft een aantal grote opgangen: Strand Noord, Strand Zuid en hier tussenin de hoofdopgang. Daarnaast zijn er nog 3 kleinere opgangen. Op het strand zijn 8 strandpaviljoens/kiosken aanwezig. Verder zijn er 2 campings te vinden, bestaande uit wooncabines die naast elkaar tegen de duinenrij staan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 8 zwemplekken bij Egmond aan Zee

7. Strand van Luna

Heerhugowaard Recreatieplas ± 15 KM vanaf Egmond aan Zee

Rondom de nieuwe woonwijk Stad van de Zon, aan de zuidkant van de gemeente Heerhugowaard, ligt het recreatiegebied Park van Luna. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gebruikt de plas ook voor waterberging. Ten zuiden van de plas ligt een uitgekiend labyrint met natuurvriendelijke oevers, dat zorgt voor een natuurlijke zuivering van het water.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Strand van Luna

Stranden bij Egmond aan Zee Tussen 30 minuten en een uur rijden.