Zwembaden Eindhoven en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Eindhoven, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij elf binnenbaden, vijf combibaden, twee buitenwaterspeeltuinen, één buitenbad en een subtropisch zwembad. Drie zwembaden liggen er in Eindhoven zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden EindhovenBinnen 30 minuten auto rijden

1. Ir. Ottenbad

Zwembad Eindhoven Binnen Buiten

Het ir. Ottenbad in Eindhoven biedt een recreatiebad, 25-meterbad, instructiebad, therapiebad, peuterbaden en buitenbad met glijbaan. Het is een gezellig familiebad waar jong en oud elke dag van de week kunnen genieten van een frisse duik.

3. Nationaal zwemcentrum de Tongelreep

Zwembad Eindhoven Binnen Buiten

Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep biedt een diversiteit aan zwembaden voor alle zwemmers. Het instructiebad heeft een beweegbare bodem en is geschikt voor zwem- en bewegingslessen voor de allerkleinsten. Het reactiveringsbad is warmer dan de andere baden en bevat een whirlpool en bruisbank, ideaal voor therapeutisch zwemmen en senior fit. Het 25-meterbad is geschikt voor baantjes zwemmen en zwem- en bewegingslessen. Het 50-meterbad beschikt over tien banen en is geschikt voor (inter)nationale wedstrijden. Het springbad is speciaal geschikt voor schoon- en synchroonspringen en heeft een duiktoren. Het trainingsbad is 50 meter lang en bevat de laatste technieken om zwemtoppers optimaal te laten presteren.

6. Feel fit Center Nuenen

Zwembad Nuenen Binnen ± 8 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Feel Fit Center Nuenen biedt diverse zwemactiviteiten aan, waaronder groepslessen en het Zwem ABC. Of je nu aan je conditie wil werken of wil ontspannen in het water, er is voor ieder wat wils. Naast baantjes trekken tijdens recreatief zwemmen, zijn er ook groepslessen zoals aquarobics en aquajogging.

8. Zwembad De Dolfijn

Buitenzwembad Best ± 10 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Zwembad De Dolfijn in Best is een openluchtzwembad gelegen op sportpark Leemkuilen aan de zuidkant van Best. Het zwemseizoen loopt van 29 april t/m 10 september en het zwembad is dagelijks geopend van 10.30-16.00 uur.

10. ZIB Zwemcentrum Best

Zwembad Best Binnen ± 11 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

ZIB Zwemcentrum Best is een gezellig overdekt zwembad. Het zwemcentrum beschikt over een multifunctioneel warm (25m) doelgroepenbad/instructiebad met kinderbad en hot-whirlpool en een apart (25m) wedstrijdbad. Er is een zitruimte met bar en terras tussen de zwembaden, waar je uitkijkt over beide zwembaden.

11. Zwembad 't Wolfsven

Zwembad Mierlo Binnen ± 12 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Het zwembad beschikt over 3 verschillende binnenbaden, een whirlpool en 2 kleine glijbanen. Voor de kleintjes is er een apart kleuterbad met een kleine glijbaan. Het meenemen van opblaasbare elementen is toegestaan in de ondiepe gedeelten van het zwembad. In het diepe gedeelte worden deze elementen niet toegelaten.

15. Zwembad De Neul

Zwembad Sint-Oedenrode Binnen ± 17 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode is een nieuw, functioneel en veilig zwembad met een warme uitstraling en is helemaal ingericht voor minder mobiele bezoekers. Het beschikt over een 25 meterbad met 6 banen en een instructiebad van 12 bij 8 meter.

18. De Albatros

Zwembad Eersel Binnen ± 19 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Zwembad De Albatros in Eersel beschikt over een wedstrijdbad en een instructiebad. Het zwembad is geschikt voor iedereen, inclusief mensen met een beperking.

20. Zwembad de Braak

Zwembad Helmond Binnen ± 20 KM vanaf Eindhoven vogelvlucht afstand

Zwembad de Braak wordt in 2023 geopend. Er is een 25 meter wedstrijd bad met 6 banen. Daarnaast is er een instructiebad van 25 bij 15 meter, waar tijdens recreatief zwemmen lekker gespeeld kan worden. Voor mindervaliden is er een tillift aanwezig. Daarnaast is er XXL peuterbad met veel speelelementen. In de sauna en whirlpool kun je na het zwemmen even lekker ontspannen.