Zwembaden en zwemplekken dichtbij Elst (Utrecht)

In dit overzicht vind je alle publieke zwembaden en officiële gecontroleerde natuurzwemplekken (recreatieplassen, meren en zee). Gesorteerd op afstand vanaf Elst (Utrecht).

Binnen 30 minuten auto rijden

Vakantiepark Eiland van Maurik

± 7 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand Entree

Zwemplas op camping, ook toegankelijk voor dagrecreatie.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Faciliteiten onbekend

Zwembad 't Gastland

± 7 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Sport- en Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen heeft een wedstrijdbad met duikplank en een instructiebad. Het instructiebad heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31°C en kan variëren in diepte van 0,45 meter tot 1,20 meter.

Strand Eiland Van Maurik

± 7 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Zwemplas ‘Eiland van Maurik’ ligt aan de zuidkant van de rivier Neder-Rijn ten noorden van het dorp Maurik in de gemeente Buren. Benedenstrooms, aan de westzijde, is er een open verbinding met de rivier.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Drijflijn Ligweide Speelweide

Bosbad Leersum

± 8 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Gravenbol

± 10 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand Entree

Ten oosten van Wijk bij Duurstede ligt zwemplas ‘Gravenbol’ aan de rechteroever (de noordzijde) van de Nederrijn. De plas is ingericht voor oever- en waterrecreatie zoals surfen, picknicken, vissen, zwemmen, wandelen en natuurbeleving. Er zijn aanlegsteigers voor plezierboten, een strand, toiletgebouw en parkeerplaatsen op het terrein aanwezig. Bij het zwemgedeelte zijn geen honden toegestaan, voor het uitlaten van honden is een apart hondenstrand. De gemeente Wijk bij Duurstede zet zich in om de Gravenbol open te houden voor de recreanten, hondenbezitters en de botenliefhebbers. Per jaar dient een groot bedrag opgehoest te worden om Gravenbol te beheren en te onderhouden. Het is niet mogelijk dit alleen uit de horecapacht te verkrijgen; daarom is een parkeerheffing noodzakelijk. Op de Gravenbol kunnen de dag- en maandkaarten bij de horeca gekocht worden als deze aanwezig is (alleen tegen contante betaling). Alle informatie over de Gravenbol en ook de parkeerkaarten zijn via de website www.gravenbol.nl online verkrijgbaar.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Toegankelijk voor invaliden Toegankelijk voor invaliden Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

Zwembad de Peppel

± 14 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Zwembad 't Willaer

± 14 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Het verwarmde openluchtzwembad 't Willaer is prachtig, beschut gelegen. Kom spelen in het peuterbad, het ondiepe bad, op de glijbaan of de speeltoestellen. Of neem een duik in het 50 meter wedstrijdbad met hoge en lage duikplank.

Zwembad De Vrije Slag

± 14 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Zwembad de Vrije Slag is een openluchtzwembad in Bennekom. Het biedt recreatief zwemmen en banenzwemmen aan.

Zwembad de Bongerd

± 15 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Zwembad de Bongerd biedt verschillende faciliteiten, waaronder een recreatiebad, doelgroepenbad, 25m bad, kinderbad en glijbaan.

Laco Zwembad Doorn

± 17 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

Henschotermeer

± 18 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand Entree

Het Henschotermeer is gelegen ten noorden van Maarn. In het meer ligt een eilandje. Het meer is vrijwel compleet omringd door een zandstrand. Aan de noordzijde is een stuk begroeid met gras. De zwemzone omvat de gehele plas en heeft daarmee een oppervlak van 11,4 hectare. De maximale diepte is 2,00 m. Zwemmen is op eigen risico, op warmere dagen is er toezicht aanwezig. Toegang: Persoonstoegang & parkeertarief via online boeking.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Faciliteiten bij alle 2 plekken bij Henschotermeer
Henschotermeer (Noordzijde)
Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Toegankelijk voor invaliden Toegankelijk voor invaliden Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Speelweide
Henschotermeer (Zuidzijde), Woudenberg
Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Toegankelijk voor invaliden Toegankelijk voor invaliden Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Ligweide Speelweide

Laco Zwembad Driebergen

± 21 KM vanaf Elst (Utrecht) vogelvlucht afstand

In zwembad Brandenburg kun je genieten van een breed scala aan faciliteiten voor een complete zwemervaring. Voor recreatief zwemmen kun je terecht in zowel ons binnenbad als ons buitenbad.

Op zoek naar meer plekken? Scroll naar boven en kies een andere categorie of een andere plaats.