Recreatieplassen en zwemplassen Emmen en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen rondom Emmen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee recreatieplassen. De andere acht recreatieplassen liggen wat verder weg. Twee recreatieplassen liggen er in Emmen zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Emmen Binnen 30 minuten rijden.

Recreatieplassen bij Emmen Tussen 30 minuten en een uur rijden.

3. Bargerhoek

Emmen Alleen voor leden of gasten

De zwemplas Bargerhoek is aangelegd in 1996 en ligt ten zuiden van Emmen in het recreatiegebied Emmen Zuid en is onderdeel van een naturistencamping. Er is geen zwemstrand aanwezig. Om de hele plas ligt een ligweide die extensief onderhouden wordt. Het zwemgedeelte bevindt zich in het noordelijke deel van de plas. De plas is ondiep (maximale diepte 3 meter).

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Bargerhoek

5. Ermerzand

Erm Alleen voor leden of gasten ± 10 KM vanaf Emmen

De zwemlocaties Ermerzand en Ermerstrand zijn gelegen aan dezelfde plas. Ermerzand is aan de oostkant van de plas gelegen, Ermerstrand aan de westkant. Zowel Ermerzand als Ermerstrand liggen op een camping. Bij sommige delen van de plas zijn de oevers bedekt met gras. Op andere plaatsen zijn de oevers begroeid met riet en waterplanten. De oppervlakte van de plas is ongeveer 30 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Ermerzand

7. De Zandpol

Zandpol Recreatieplas ± 12 KM vanaf Emmen

De zwemplas Zandpol is een kleine ondiepe plas gelegen ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam. Om de gehele plas ligt een 20 meter breed strand. Daar omheen zijn bomen aangeplant. De plas is maximaal 5 meter diep. Er is geen begroeiing aan de oever. De plas heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Zandpol

Recreatieplassen bij Emmen Meer dan een uur rijden.

8. Park Kuierpad

Wezuperbrug Alleen voor leden of gasten ± 19 KM vanaf Emmen

Op het terrein van Recreatiepark Park Kuierpad liggen drie plassen die zijn aangewezen als zwemplas. De ‘spartelvijver’, ‘grote plas’ en ‘oostelijke plas’. Om de spartelvijver en de oostelijke plas ligt zandstrand. Bij de grote plas ligt aan de zuidkant zandstrand. Alle plassen zijn ondiep. De maximale diepte is 3 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Park Kuierpad