Zwemmen Gorinchem en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Gorinchem, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht buitenbaden, één subtropisch zwembad, een combibad, een binnenbad, drie stranden, drie recreatieplassen en drie open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Gorinchem zelf.

Zwemmen in de buurt van Gorinchem Binnen 30 minuten rijden.

1. Caribabad

Gorinchem Subtropisch zwembad Buitenbad

Caribabad in Gorinchem biedt een tropisch zwemparadijs met glijbanen, bubbelbaden en meer in het recreatiebad. Het wedstrijdbad biedt ruimte voor verschillende (sport)activiteiten, zoals zwemlessen en aquajoggen. Ook is er een prachtig buitenzwemparadijs.

3. Zwembad De Tobbe

Arkel Buitenbad ± 4 KM vanaf Gorinchem

Het buitenzwembad "De Tobbe" in Arkel biedt plezier voor jong en oud. Het terrein is goed onderhouden en overzichtelijk, met een groot zwembad van 40 meter, een peuterbad en speelweide met trampoline, glijbaan en klimrek. Het zwembad is geopend van mei tot september, met speciale openingstijden tijdens de zomervakantie.

4. Zwembad Bijtelskil

Sleeuwijk Buitenbad ± 4 KM vanaf Gorinchem

Openluchtzwembad Bijtelskil heeft een 25 meter bad met een diepte variërend van 0.40 m tot 1.40 m, en een ander 25 meter bad met een diepte variërend van 1.80 m tot 2.10 m. Daarnaast hebben we een grote brede glijbaan en een aparte glijbaan voor de kleintjes. Voor de jonge kinderen is er een peuterbad. Er zijn diverse speeltoestellen zoals een air trampoline, voetbaldoelen en een tafeltennistafel. Ontspan op onze grote zonneweide.

6. Zwembad De Hoge Kamp

Hoogblokland Buitenbad ± 5 KM vanaf Gorinchem

Zwembad De Hoge Kamp in Hoogblokland biedt een peuterbad en een groot bad met glijbaan en drijfmaterialen voor kinderen. Er zijn lig- en zitplaatsen op de ligweide en het terras. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen.

9. De Doetse Kom

Giessenburg Buitenbad ± 7 KM vanaf Gorinchem

De Doetsekom in Giessenburg is het grootste openlucht zwembad in de Alblasserwaard. Het beschikt over een 50 meter wedstrijdbad, een 35 meter instructiebad, een peuterbad en diverse glijbanen, waaronder een 60 meter lange glijbaan.

11. Zwembad Werkina

Werkendam Buitenbad ± 8 KM vanaf Gorinchem

Zwembad Werkina beschikt over een wedstrijdbad met zowel een hoge als een lage duikplank, een doelgroepenbad met een grote brede glijbaan, en een instructiebad met een kleine glijbaan speciaal voor de kleintjes. Voor de allerkleinsten zijn er drie peuterbaden. Alle baden zijn verwarmd voor optimaal zwemcomfort. Daarnaast zijn er diverse speeltoestellen en een speeltuintje voor extra vermaak. Bezoekers kunnen genieten van de grote zonneweide.

15. Zwembad Spettertuin

Noordeloos Buitenbad ± 11 KM vanaf Gorinchem

Zwembad ‘De Spettertuin’ heeft twee zwembaden: een ondiep bad voor de allerkleinsten en een dieper bad met een maximale diepte van 180 cm voor de geoefende zwemmers. Verder zijn er twee ligweides met speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden.

16. Aqua Altena

Andel Binnenbad Buitenbad ± 11 KM vanaf Gorinchem

AquaAltena is een veelzijdige zwemlocatie met een binnen- en buitenzwembad. Het binnenzwembad heeft onder andere een wedstrijdbad, doelgroepenbad, whirlpool en glijbaan. Het buitenzwembad biedt verkoeling tijdens de lente- en zomerdagen en heeft verschillende baden, waaronder een wedstrijdbad en een baby- en peuterbad. Er is ook een grote ligweide en een uitgebreide horecagelegenheid.

19. Spetterbad

Leerbroek Buitenbad ± 12 KM vanaf Gorinchem

Het Spetterbad in Leerbroek heeft een peuterbad met glijbaan en spuitbal, en een diep bad van 50 cm oplopend tot 113 cm met glijbaan en drijfmatten. Er is een ruime ligweide en een winkeltje voor koffie, thee, frisdrank, ijsjes, snoep en chips. Het zwembad is alleen open bij mooi weer en als er oppas en EHBO aanwezig zijn.