Zwemmen Groot-Ammers en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Groot-Ammers, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen buitenbaden, drie binnenbaden, één combibad, een subtropisch zwembad, vijf open water zwemplekken en een recreatieplas. Eén zwemplek ligt er in Groot-Ammers zelf.

Zwemmen in de buurt van Groot-Ammers Binnen 30 minuten rijden.

2. De Hofstee

Bergambacht Binnenzwembad ± 4 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Zwembad De Hofstee in Bergambacht is een modern en rolstoelvriendelijk zwembad met een wedstrijdbad van 25x15 meter en zes banen. Op woensdag en donderdag zijn er warm waterdagen.

3. Zwembad 't Wilgerak

Schoonhoven Buitenzwembad ± 4 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Het openluchtzwembad 't Wilgerak in Schoonhoven heeft drie buitenbaden, waaronder een peuterbad, familiebad en diep bad. Er is een grote zonneweide met sport- en spelfaciliteiten en moderne kleed- en doucheruimten.

4. Put van Ottoland

Ottoland Zwemwater ± 8 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

De voormalige zandwinput Put van Ottoland is een zwemwater van ongeveer 1,8 ha groot en ligt in Ottoland in de gemeente Molenlanden.

Waterkwaliteit Goed
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand

5. Plas Slingeland

Goudriaan Zwemwater ± 8 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Recreatieplas bij Smoutjesvliet is een recreatiegebied van ongeveer 30 ha met een totaal wateroppervlak van ongeveer 14,5 ha groot. In het gebied zijn zes afzonderlijke wateren van verschillende grootte die niet met elkaar in verbinding staan.

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

6. Zwembad Spettertuin

Noordeloos Buitenzwembad ± 11 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Zwembad ‘De Spettertuin’ heeft twee zwembaden: een ondiep bad voor de allerkleinsten en een dieper bad met een maximale diepte van 180 cm voor de geoefende zwemmers. Verder zijn er twee ligweides met speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden.

7. Natuurbad De Donk

Hoornaar Recreatieplas ± 12 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

De Donk is een recreatieplas van ongeveer 2,4 ha groot en ligt net buiten de plaats Hoornaar in de Alblasserwaard.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Drijflijn

8. De Doetse Kom

Giessenburg Buitenzwembad ± 13 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

De Doetsekom in Giessenburg is het grootste openlucht zwembad in de Alblasserwaard. Het beschikt over een 50 meter wedstrijdbad, een 35 meter instructiebad, een peuterbad en diverse glijbanen, waaronder een 60 meter lange glijbaan.

9. Zwembad Lobeke

Lopik Buitenzwembad ± 14 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Zwembad Lobeke in Lopik beschikt over een 25 meter bad met glijbaan, kinderbadje en instructiebad. Het zwemseizoen start op zaterdag 29 april 2023. Kinderen tot en met 12 jaar uit de gemeente Lopik kunnen dit jaar gratis zwemmen met een jeugdabonnement.

11. Bronbad De Lockhorst

Sliedrecht Binnenzwembad Buitenzwembad ± 14 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Bronbad De Lockhorst in Sliedrecht beschikt over een ruim wedstrijdbad, warmer doelgroepenbad, een recreatiebad en een buitenbad met ligweide. Het buitenbad is 25x15 meter en heeft 6 banen, mét startblokken.

12. Zwembad Schoonenburg

Nieuw-Lekkerland Buitenzwembad ± 15 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland biedt een prachtig buitenzwembad met een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad met oplopend waterniveau en een wedstrijdbad van 6 banen breed met een diepte van 180 cm tot 200 cm.

13. Zwembad De Hoge Kamp

Hoogblokland Buitenzwembad ± 16 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Kamp in Hoogblokland biedt een peuterbad en een groot bad met glijbaan en drijfmaterialen voor kinderen. Er zijn lig- en zitplaatsen op de ligweide en het terras. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen.

14. Caribabad

Gorinchem Subtropisch Zwembad Buitenzwembad ± 16 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Caribabad in Gorinchem biedt een tropisch zwemparadijs met glijbanen, bubbelbaden en meer in het recreatiebad. Het wedstrijdbad biedt ruimte voor verschillende (sport)activiteiten, zoals zwemlessen en aquajoggen. Ook is er een prachtig buitenzwemparadijs.

15. Zwembad Schuagt

Lekkerkerk Buitenzwembad ± 17 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Schuagt, gelegen in de Krimpenerwaard tussen Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek, is een idyllische plek voor zwemliefhebbers van alle leeftijden. Omgeven door natuurlijke groenaanleg, biedt het zwembad een ruim 50-meter bad, uitgerust met twee duikplanken. Voor de jongere bezoekers is er een ondiep speel- en instructiebad, variërend in diepte van 30 tot 90 cm, en een peuterbassin met een diepte van 30 cm, voorzien van waterspeelelementen.

16. Plas Merwelanden

Dordrecht Zwemwater ± 17 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

De zwemplas Merwelanden is gelegen in de Hollandse Biesbosch en ligt ten oosten van Dordrecht en ten zuiden van Sliedrecht.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

18. Zwembad De Tobbe

Arkel Buitenzwembad ± 18 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Het buitenzwembad "De Tobbe" in Arkel biedt plezier voor jong en oud. Het terrein is goed onderhouden en overzichtelijk, met een groot zwembad van 40 meter, een peuterbad en speelweide met trampoline, glijbaan en klimrek. Het zwembad is geopend van mei tot september, met speciale openingstijden tijdens de zomervakantie.

19. Lammetjeswiel

Alblasserdam Zwemwater ± 18 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

20. Plas Krimpenerhout

Krimpen aan de Lek Zwemwater ± 18 KM vanaf Groot-Ammers vogelvlucht afstand

De Plas Krimpenerhout maakt deel uit van een groot recreatie- en natuurpark ‘Krimpenerhout’ en beslaat een oppervlakte van circa 250 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand