Zwemmen Harmelen en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Harmelen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, drie buitenbaden, twee combibaden, ├ę├ęn subtropisch zwembad, drie open water zwemplekken, drie recreatieplassen en twee stranden. E├ęn zwemplek ligt er in Harmelen zelf.

Zwemmen in de buurt van Harmelen Binnen 30 minuten rijden.

2. Cattenbroek

Woerden Open water zwemplek ┬▒ 4 KM vanaf Harmelen

Plas Cattenbroek ligt aan de oostkant van Woerden langs de A12 en bestaat uit 2 gescheiden delen. Het zuidelijke deel is bedoeld voor waterrecreatie. De plas is ontstaan door zandwinning. De gemeente Woerden heeft een kleine 'tijdelijke' zwemlocatie ingericht. Het zwemgedeelte, voorzien van een hoefijzervormig zandstrand, ligt in de zuidwest hoek van de zuidplas.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Cattenbroek

5. Batensteinbad

Woerden Binnenbad Buitenbad ┬▒ 7 KM vanaf Harmelen

Bij zwembad Batenstein in Woerden zijn er eindeloze mogelijkheden. Naast leszwemmen, banenzwemmen en aquasporten, kun je ook genieten van de vernieuwde interactieve glijbaan, stroomversnelling, jacuzzi, stoomcabine en recreatiezwemmen. BatensteinBuiten biedt de grootste spetter-, sport- en speelplaats in de regio aan, te vinden op het buitenterrein van het zwembad en deze is gratis toegankelijk.

6. Haarrijnse Plas

Utrecht Strandje ┬▒ 7 KM vanaf Harmelen

De Haarrijnseplas ligt tussen Vleuten en het gebied Haarrijn, ten oosten van de Maarssenseweg, vlakbij de noordpunt van het Leidsche Rijn Park. In het afgeschermde gedeelte aan de noordelijke oever van de oostplas kan men veilig zwemmen. Er is een zandstrand met speelse duinen en een lig- en speelweide met sport- en speelvoorzieningen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Haarrijnse Plas

8. Zwembad Safari

Maarssen Binnenbad ┬▒ 9 KM vanaf Harmelen

Zwembad Safari in Maarssen heeft een 25-meterbad, een doelgroepenbad en een peuterbad met diverse speelelementen. Voor een dosis adrenaline is er een 56 meter lange glijbaan met verlichting en een transparant gedeelte. In het gezellige Sportcaf├ę Safari, kun je terecht voor een hapje en een drankje.

10. Zwembad Den Hommel

Utrecht Binnenbad Waterspeeltuin ┬▒ 11 KM vanaf Harmelen

Zwembad Den Hommel heeft vier baden, waaronder een 25 meter wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad en een speelbad voor kinderen. Het recreatiebad heeft een 70m lange glijbaan, een stroomversnelling, buitenuitzwembad, een bubbelbad en ligbanken. Buiten is er een waterspray park met fonteinen en andere speelelementen.

11. Zwembad de Hooghe Waerd

IJsselstein Binnenbad ┬▒ 13 KM vanaf Harmelen

Zwembad De Hooghe Waerd heeft een wedstrijdbad, waar naast zwemlessen ook ruimte is voor banenzwemmen en diverse aquasporten zoals Aquajoggen en Trimzwemmen. Voor recreatief zwemmen is het recreatiebad uitgerust met een glijbaan, stroomversnelling, stoomcabine, whirlpool en een peuterbadje, wat het een ideale plek maakt voor ontspanning en plezier. Het peuterbad, met glijbaan en waterpaddestoel, biedt de allerkleinsten een veilige en vermakelijke omgeving.

13. De Kwakel

Utrecht Binnenbad ┬▒ 13 KM vanaf Harmelen

Zwembad De Kwakel in Overvecht heeft 5 verschillende zwembaden, waaronder 2 wedstrijdbaden, een recreatiebad en een doelgroepenbad. Het recreatiebad heeft een glijbaan, bubbelbad, hot-whirlpool en een buiten-uitzwembad.

16. Maarsseveense Plassen Zuidhoek

Maarssen Open water zwemplek ┬▒ 14 KM vanaf Harmelen

Deze locatie is onderdeel van de Grote Maarsseveense Plassen en vrij toegankelijk. Er zijn drie ligweiden in lengte vari├źrend van 30 tot 90 meter. De ligweiden grenzen direct aan het water. Er is een vaste houten oeverbeschoeiing. Op vier punten is het water goed toegankelijk, de lengtes van deze oeverstroken vari├źren van 20 tot ruim 30 meter

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Maarsseveense Plassen Zuidhoek

19. Merwestein

Nieuwegein Binnenbad Buitenbad ┬▒ 15 KM vanaf Harmelen

Merwestein is het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht met interactieve waterattracties, een wedstrijdbad en een aquajungle voor kinderen. De hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, tropische sierwanden en zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving.

20. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas ┬▒ 16 KM vanaf Harmelen Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterski├źn, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)