Zwemmen Heerjansdam en omgeving

Ontdek 8 zwembaden en 12 natuurzwemplekken dichtbij Heerjansdam, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier binnenbaden, twee buitenbaden, twee combibaden, tien open water zwemplekken en twee wellness locaties. Drie zwemplekken liggen er in Heerjansdam zelf.

Zwemmen in de buurt van Heerjansdam Binnen 30 minuten rijden.

2. Waal en Weidebad

Heerjansdam Buitenzwembad

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

3. Plas Vrijenburgbos

Barendrecht Zwemwater ┬▒ 8 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Plas Vrijenburgbos

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

4. Plas Wevershoek

Ridderkerk Zwemwater ┬▒ 3 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

5. Waalboezem Surfbocht

Ridderkerk Zwemwater ┬▒ 3 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

6. Thermen Barendrecht

Barendrecht Sauna & Wellness ┬▒ 4 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Het Thermen Barendrecht boutique resort beschikt over verschillende sauna's, elk met een unieke sfeer en temperatuur, geïnspireerd op beroemde kunstwerken. Er zijn zowel binnen- als buitenbaden, inclusief een zoutwaterbad en whirlpools, die zorgen voor een ontspannende ervaring. Het resort heeft een kunstplein en diverse relaxruimtes waar u tussen de saunarondes door kunt ontspannen. Voor de culinaire liefhebbers is er een restaurant waar unieke gerechten geserveerd worden.

7. Sandelingen Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht Zwemwater ┬▒ 5 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecre├źerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

8. Vijver Oosterpark

Ridderkerk Zwemwater ┬▒ 5 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Vijver in het Oosterpask

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

9. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwijndrecht Binnenzwembad ┬▒ 6 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

10. Inge de Bruijn Zwembad

Barendrecht Binnenzwembad ┬▒ 6 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.

12. Zwembad de Louwert

Hendrik-Ido-Ambacht Binnenzwembad Buitenzwembad ┬▒ 7 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Zwembad de Louwert is een veelzijdige locatie waar bezoekers terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Het binnenbad beschikt over een 1 meter hoge duikplank, een 40 meter lange glijbaan met lichteffecten, een doelgroepenbad met beweegbare bodem voor zwemlessen, een peuterbad met glijbaantje en een whirlpool voor ontspanning. De horecagelegenheid zorgt voor een gezellige sfeer waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Buiten is er een zonne-speelweide voor de zonnige dagen. Het buitenbad omvat een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad met kraterbad en glijpaal, een spraypark voor de kleintjes, een extra verwarmd bubbelbad met zitbank en een grote 52 meter lange supersnelle glijbaan. Ook buiten is er een horecavoorziening aanwezig.

13. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Binnenzwembad Buitenzwembad ┬▒ 7 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Zwembad De Fakkel nodigt uit tot sport, spel en ontspanning. Het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan, biedt een tropische sfeer onder de palmbomen. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

15. Zwembad IJsselmonde

Rotterdam Binnenzwembad ┬▒ 9 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Zwembad IJsselmonde biedt drie ruime baden voor banenzwemmen, vrijzwemmen, aquasporten en leszwemmen. Het zwembad is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt over tilliften, automatische deuren en een gelijkvloerse ingang.

16. Lammetjeswiel

Alblasserdam Zwemwater ┬▒ 9 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

17. Binnenbedijkte Maas Mijnsheerenland

Mijnsheerenland Zwemwater ┬▒ 9 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

De Binnenbedijkte Maas is gelegen in de Hoekse Waard. De Binnenbedijkte Maas is afgedamde arm van de Maas en bevindt zich tussen Mijnsheerenland en Maasdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling Afvalbakken Afvalbakken

18. Zwembad De Wellen

's-Gravendeel Binnenzwembad ┬▒ 10 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Zwembad de Wellen in 's-Gravendeel biedt zwemlessen en recreatief zwemmen voor alle leeftijden. Het zwembad beschikt over een glijbaan, duikplank en speelmateriaal. Ook is er een zonnebank, horeca ruimte en ligweide aanwezig. Het zwembad heeft een uniek elektrolyse systeem waardoor er geen nare chloorlucht hangt en je minder last hebt van geïrriteerde huid en ogen.

19. Binnenbedijkte Maas Westmaas

Westmaas Zwemwater ┬▒ 10 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Binnenbedijkte Maas Westmaas

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

20. Thermen Binnenmaas

's-Gravendeel Sauna & Wellness ┬▒ 10 KM vanaf Heerjansdam vogelvlucht afstand

Met in totaal 12 sauna's en 2 stoombaden biedt Thermen Binnenmaas een ontspannende ervaring voor bezoekers. Na de warmte van de sauna is er voldoende gelegenheid tot afkoeling, met koude baden, een stort-emmer ruimte en een unieke tropische stortdouche die een vleugje Amazonegebied toevoegt. De ruime tuin is voorzien van waterpartijen, bruggetjes en een natuurlijk zwembad. Thermen Binnenmaas herbergt tevens een prachtig beauty- en massage-instituut met ruim opgezette behandelkamers voor ontspannende massages en schoonheidsbehandelingen. Een absolute aanrader is de indrukwekkende hamamtempel.