Zwemmen Hippolytushoef en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Hippolytushoef, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, vijf buitenbaden, één combibad, drie stranden, drie zeestranden en twee recreatieplassen. Eén zwemplek ligt er in Hippolytushoef zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Hippolytushoef Binnen 30 minuten rijden.

4. Zwembad De Terp

Wieringerwerf Binnenbad ± 11 KM vanaf Hippolytushoef

Zwembad De Terp in Wieringermeer biedt één bassin van 25 meter bij 12½ meter en een mooi instructiebassin. Ideaal voor zwemlessen, sporten en het onderhouden van zwemvaardigheden. Voor jong en oud zijn er veel sport- en ontspanningsmogelijkheden.

5. Zwembad Wieringerwaard

Wieringerwaard Buitenbad ± 13 KM vanaf Hippolytushoef

Zwembad Wieringerwaard, gelegen aan de Populierenlaan, is een historisch bad dat sinds 1938 bestaat. Het natuurlijke water, opgepompt uit een eigen bron, biedt een unieke zwemervaring. Rondom het bad ligt een uitnodigende ligweide die uitstekend geschikt is om te zonnen of te ontspannen na het zwemmen.

6. Den Krieck

Breezand Binnenbad ± 14 KM vanaf Hippolytushoef

Zwembad Den Krieck in het centrum van Breezand beschikt over een 25 meter bad, instructiebad en peuterbadje. Het grote bad wordt verwarmd van 28 tot 30 graden.

7. Hooge Oude Veer

Anna Paulowna Recreatieplas ± 15 KM vanaf Hippolytushoef

De zwemwaterlocatie Hooge Oude Veer bij Anna Paulowna in de gemeente Hollands Kroon, is gelegen aan het Hooge Oude Veer. Dit is een primaire watergang van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De locatie ligt langs de Lagedijk in Anna Paulowna. Er is een ligweide met een paar picknick tafels. De zwemzone is maximaal 1.50 m diep en is afgebakend met een drijflijn om de zwemmers te scheiden van het waterrecreatieverkeer (kano’s, roeiboten, kleine recreatievaart). Parkeerruimte voor auto’s is beperkt. Er is geen toezicht op de zwemplek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Hooge Oude Veer

8. Aquacentrum Den Helder

Den Helder Binnenbad Buitenbad ± 19 KM vanaf Hippolytushoef

Het Heersdiep in Den Helder biedt diverse binnen- en buitenbaden, een duiktoren en een uitgebreid programma-aanbod met diverse activiteiten. Rondom het gebouw is een mooie ligweide met zon- en schaduwplekken en diverse speelattributen zoals een airtrampoline.

15. Vooroever; Vlietsingel Poel

Medemblik Recreatieplas ± 25 KM vanaf Hippolytushoef

Vlietsingel aan het IJsselmeer maakt deel uit van recreatiegebied De Vooroever. Er zijn drie zandstranden. Regattastrand (in de volksmond het Grote strand) ligt ten zuiden van een jachthaven. De andere twee liggen in Vlietsingel Poel (ook wel de Zwemkom genoemd), afgescheiden van het IJsselmeer door een basaltdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vooroever; Vlietsingel Poel

17. Zwembad de Spetter

Abbekerk Buitenbad ± 26 KM vanaf Hippolytushoef

Zwembad De Spetter in Abbekerk is een verwarmd buitenzwembad met een 25 meter bad voor zwemlessen, banen zwemmen en recreatief gebruik. Het recreatiebad heeft een spuitelement, een kleine glijbaan en een nieuwe spectaculaire grote glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een verwarmd peuterbad.

18. Het Zwembad

Midwoud Buitenbad ± 28 KM vanaf Hippolytushoef

Het Zwembad in Midwoud is een oud openluchtbad met een rijke geschiedenis. Het terrein is ruim opgezet en biedt verschillende faciliteiten zoals zonneweides, schaduwrijke plekken, een terras, schommels, tafeltennis en een springkussen. Het zwembad heeft drie aparte baden, waaronder een groot bad met glijbaan, een klein bad en een peuterbad. Er is altijd gediplomeerd personeel aanwezig. Het Zwembad draait volledig op vrijwilligers, die ervoor zorgen dat het bad goed onderhouden wordt.