Zwemwater Kortenhoef

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Kortenhoef, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen recreatieplassen, acht stranden en drie open water zwemplekken. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Kortenhoef Binnen 30 minuten rijden.

10. De Meent

Breukelen Alleen voor leden of gasten ± 11 KM vanaf Kortenhoef

Zwembad De Meent ligt ten oosten van Breukelen, te midden van het petgatengebied 'de Kievitsbuurt', dat grenst aan de Loosdrechtse plassen. Er zijn verschillende badzones voor kleuters tot 80 cm diepte en na de steiger een dieper gedeelte >250 cm met 2 duikplanken, een loopmat en een steiger.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Meent

11. Naarderbos

Naarden Recreatieplas ± 12 KM vanaf Kortenhoef

Zwemstrand Naarderbos ligt aan het Gooimeer ten zuiden van de Hollandse Brug (A6). Het zwemstrand maakt onderdeel uit van Naarderbos Recreatiepark. Naast een 700 meter lang strand met uitzicht op het Gooimeer zijn door het hele gebied (circa 100 ha) wandel-, fiets- en ruiterpaden aangelegd. Ook is er een 27-holes golfbaan.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Naarderbos

13. Recreatieoord De Wilgenplas

Maarssen Alleen voor leden of gasten ± 13 KM vanaf Kortenhoef

De zwemplas op deze camping is geen openbare zwemlocatie en uitsluitend toegankelijk voor campinggasten van De Wilgenplas. Het recreatieoord de Wilgenplas is gelegen in een plassengebied dat is ontstaan door afgraving voor turfwinning. Karakteristiek voor het gebied zijn de begroeide eilanden, legakkers en petgaten. Aan de westzijde, richting Zogwetering, is een strook agrarische grond tussen het recreatieoord en de bebouwing van Maarssen. Aan de Oostzijde grenst het terrein aan de Bethunepolder, een agrarisch gebied waar kwelwater wordt gewonnen ten behoeve van de drinkwaterbereiding. Het gehele gebied is in gebruik als recreatieterrein. Het water wordt gebruikt voor watersport zonder motor (wel fluisterboten, zeilen, kanoën, surfen) vissen en zwemmen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatieoord De Wilgenplas

14. Vinkeveense Plassen

Vinkeveen Recreatieplas ± 14 KM vanaf Kortenhoef

De Vinkeveense Plassen zijn gelegen ten zuiden van Amsterdam, tussen de snelweg A2 en de plaats Vinkeveen in recreatiegebied Winkelpolder. Het totale oppervlak van het open water is ongeveer 960 ha. De Vinkeveense Plassen bestaan uit de Zuidplas, de Kleine plas en de Noordplas. De zwemstranden liggen alle in de Noordplas. De recreatie-eilanden zijn kunstmatig. De zwemlocatie ligt aan de noordkant van eiland 5 aan het diepe en open water van de Noordplas. Via een fiets-/loopbrug is dit eiland verbonden met eiland 4 waardoor de zwemlocatie ook vanaf de vaste oever bereikbaar is. Het eiland is uitermate geschikt voor kinderen vanwege de afgeschermde zwemzone met strandje en de vele speelattributen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 6 zwemplekken bij Vinkeveense Plassen

16. Zilverstrand

Almere-Poort Recreatieplas ± 14 KM vanaf Kortenhoef

Het Zilverstrand ligt aan de zuidzijde van de Hollandse brug en de A6 aan het Gooimeer. Het Zilverstrand is opnieuw in 2017 opengesteld na herstel en herprofilering van het strand. De reden hiervoor was de verbreding van de A6 en de Hollandse brug. Het nieuwe Zilverstrand ligt aan het Gooimeer..

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zilverstrand

18. Maarsseveense Plassen Zuidhoek

Maarssen Open water zwemplek ± 14 KM vanaf Kortenhoef

Deze locatie is onderdeel van de Grote Maarsseveense Plassen en vrij toegankelijk. Er zijn drie ligweiden in lengte variërend van 30 tot 90 meter. De ligweiden grenzen direct aan het water. Er is een vaste houten oeverbeschoeiing. Op vier punten is het water goed toegankelijk, de lengtes van deze oeverstroken variëren van 20 tot ruim 30 meter

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Maarsseveense Plassen Zuidhoek