Zwemmen Nieuw- en Sint Joosland en omgeving

Ontdek 3 zwembaden en 17 natuurzwemplekken dichtbij Nieuw- en Sint Joosland, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee buitenbaden, één binnenbad, zeven zeestranden, zeven open water zwemplekken, twee stranden en een recreatieplas.

Zwemmen in de buurt van Nieuw- en Sint Joosland Binnen 30 minuten rijden.

2. Feel Fit Center Middelburg-Vlissingen

Vlissingen Binnenbad ± 6 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

Het Vrijburgbad Vlissingen heet vanaf nu Feel Fit Center. Er is een 25 meter wedstrijdbad, met acht banen. Een instructiebad van 20 bij 10 meter, een verenigingsbad met 2 duikplanken. Daarnaast is er een recreatiebad met glijbaan en wildwaterkreek. Voor de allerkleinsten is er een peuter- en kleuterbad met een waterspeeltuin.

7. Vlissingen Nolle Badstrand

Vlissingen Zeestrand ± 10 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

Het Nolle Badstrand in Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde en vormt de zuidwestelijke rand van de stad Vlissingen. De locatie bestaat uit twee delen, ten zuidwesten van de boulevard van Vlissingen ligt het Badstrand en direct achter het Nollebos ligt het Nollestrand. Beide delen wordt beschouwd als onderdeel van Nolle badstrand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Vlissingen Nolle Badstrand

9. De Goudvijver

Serooskerke (Veere) Buitenbad ± 11 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

Zwembad De Goudvijver in Serooskerke is een kleinschalig buitenbad met twee verwarmde baden en een peuterbad dat alleen open is op warme dagen. Op de ruime beschutte ligweide zijn enkele speeltoestellen voor de jongere bezoekers en er is een volleybalnet, tafeltennistafel en een korfbalpaal voor de wat oudere jeugd. Het zwembad heeft in 2019 de derde plaats gewonnen voor beste openluchtbad en de tweede plaats voor meest klantvriendelijke accommodatie bij de Zwembadbranche Awards.

10. Stelleplas

Heinkenszand Buitenbad ± 12 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

Zwembad Stelleplas heeft een 25 meter lang wedstrijdbad, uitgerust met twee duikplanken. Voor de jongere bezoekers is er een recreatiebad met een spannende glijbaan en een peuterbad met speeltoestel. Buiten wacht een speelschip, een voetbalveld, een beachvolleybalveld, een panna veld en een interactieve dans- en beweegboog voor uren speelgenot. De horecafaciliteiten en het zonnige terras zijn de ideale plekken om even bij te komen met een snack of een verfrissend ijsje.

12. Schotsman Campensweg Badstrand

Kamperland Open water zwemplek ± 13 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

Schotsman Campensweg Badstrand ligt aan het Veerse Meer in de gemeente Noord Beveland. Het is een zout water locatie met zomer- en winterpeil. Schotsman Campensweg Badstrand is gratis toegankelijk voor bezoekers via twee ingangen. Er is een groot parkeerterrein en een fietsenstalling.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Schotsman Campensweg Badstrand

14. Veersegat Dam Meerzijde Badstrand

Vrouwenpolder Recreatieplas ± 15 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

De locatie Veersegat Dam meerzijde badstrand is gelegen aan de noordwestzijde van het Veerse Meer, ten zuiden van de Veerse Dam. De Veerse Dam vormt de verbinding tussen de voormalige eilanden Walcheren en Noord-Beveland. De zwemwaterlocatie is gelegen nabij het dorp Vrouwenpolder.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Veersegat Dam Meerzijde Badstrand

16. Wolphaartsdijk Schelphoek Badstrand

Wolphaartsdijk Strandje ± 15 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

De locatie Wolphaartsdijk Schelphoek Badstrand is gelegen aan het oostelijke deel van het Veerse Meer, ten zuiden van Kortgene en ten noorden van Wolphaartsdijk. Het betreft een zoutwater locatie. Ten westen van de zwemlocatie liggen de Middelplaten, een natuurgebied van Natuurmonumenten. Ten oosten van de locatie ligt recreatiepark De Schelphoek. De zwemlocatie bestaat uit een langgerekt smal zandstrand en grotere ligweiden er om heen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Wolphaartsdijk Schelphoek Badstrand

17. Zoutelande Smidshoekje Badstrand

Zoutelande Zeestrand ± 16 KM vanaf Nieuw- en Sint Joosland

De locatie Zoutelande Smidshoekje badstrand ligt in de monding van de Westerschelde en is gelegen ten zuidwesten van de kern Zoutelande, grotendeels gesitueerd onder aan een kleine boulevard. Het betreft een zoutwater locatie welke onderhevig is aan getij. Het strand en de bodem van de zee bestaan uit zand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 13 zwemplekken bij Zoutelande Smidshoekje Badstrand