Recreatieplassen en zwemplassen Nieuwleusen en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Nieuwleusen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen.

Recreatieplassen in de buurt van Nieuwleusen Binnen 30 minuten rijden.

5. Milligerplas

Zwolle Recreatieplas ± 20 KM vanaf Nieuwleusen

De Milligerplas is een oude zandafgraving aan de noordwestkant van de wijk Stadshagen in Zwolle. De plas ligt tussen de Hasselterweg (N331) en de Werkerlaan. De zuidkant van de Milligerplas is bestemd voor recreatie, de noordkant is een natuurgebied. De plas wordt gebruikt om te zwemmen, zonnen, duiken en vissen en is gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Milligerplas

6. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 22 KM vanaf Nieuwleusen Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Heidepark Lemelerveld

8. Strand Nijstad

Hoogeveen Recreatieplas ± 22 KM vanaf Nieuwleusen

De zwemlocatie Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. De zuidzijde van de oostelijke recreatieplas is verondiept. De zwemzone is afgezet met drijflijnen. De diepte van de zwemzone is ca 1,50 m. Het kleutergedeelte is max. 0,40 m diep.Het strand is . ca ..m lang en ca .. tot ..m breed. Buiten de zwemzone is de plas zeer diep (max. tot 30 m). Pas op! verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Nijstad