Recreatieplassen en zwemplassen Noordwijkerhout en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen rondom Noordwijkerhout, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen. De andere drie recreatieplassen liggen wat verder weg. Eén recreatieplas ligt er in Noordwijkerhout zelf.

Recreatieplassen in de buurt van Noordwijkerhout Binnen 30 minuten rijden.

1. Oosterduinse meer Noordwestoever

Noordwijkerhout Recreatieplas

Het Oosterduinse meer ligt in de binnenduinrand en wordt voor het grootste gedeelte omringd door bollenteelt. Aan de westzijde van het meer ligt een recreatiepark en een camping. Dit is een circa 300 meter lang zandstrand aan de westzijde van het Oosterduinsemeer. Er is een met drijflijnen afgebakend zwemgedeelte. Het noordelijke deel van het strand wordt veel door surfers gebruikt.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oosterduinse meer Noordwestoever

2. Kagerplassen 't Joppe Westoever

Warmond Recreatieplas ± 10 KM vanaf Noordwijkerhout

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen. Het is gelegen in de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) aan de oostzijde van Warmond. 't Joppe is ontstaan door zandwinning uit de Zwaneburgerpolder ten behoeve van de aanleg van wegen en woningbouw. Het strand 't Joppe Warmond is gelegen op het eiland Koudenhorn aan de westzijde van de plas, aangrenzend hieraan liggen speel- en ligweiden. Het strand wordt omsloten door recreatiegebied met extensief beheerd agrarisch gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Westoever

3. Recreatieplas Toolenburg

Hoofddorp Recreatieplas ± 15 KM vanaf Noordwijkerhout

De Speelvijver is een van de twee officiële zwemplekken van Recreatieplas Toolenburg, een recreatiegebied in de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordoostkant grenst het gebied aan een park waar gewandeld en gespeeld kan worden. Ten zuidoosten van de plas mag de natuur zijn gang gaan. De westzijde is bedoeld voor oever- en waterrecreatie. In dit gebied kunt u zonnen, zwemmen en surfen. De Speelvijver is gescheiden van de grote plas door een strekdam.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Recreatieplas Toolenburg

Recreatieplassen bij Noordwijkerhout Tussen 30 minuten en een uur rijden.