Strand Flevoland

De provincie Flevoland heeft vijftien recreatieplassen en veertien stranden. Dit overzicht toont een selectie van 15 stranden. Hierbij zijn er vier die alleen toegankelijk zijn voor leden of verblijfsgasten.

Almeerderstrand

Almere-Poort Recreatieplas

Het Almeerderstrand is een groot strand met aan de zuidkant het evenementenstrand en het deel Hondenstrand. Dit deel van het Almeerderstrand ligt langs de A6 en de spoorlijn. Het overige deel van Almeerderstrand is vrij toegankelijk. Het Almeerderstrand is gelegen aan het IJmeer bij Almere,ten noorden van de Hollandse brug; Aan de noordzijde ligt de jachthaven Marina Muiderzand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Almeerderstrand

Dijkstrand Urk

Urk Recreatieplas

Dijkstrand is gelegen aan de Lemsterdijk ter hoogte van het vissersmonument op Urk. Het Dijkstrand is in beheer bij gemeente Urk, een klein strandje van 180 meter lengte gelegen aan het IJsselmeer, aan beide zijde afgeschermd doormiddel van strekdammen met in het midden een doorgang. Het strand is voorzien van speeltoestellen, infobord, fietsenrekken, bankjes, voldoende prullenbakken en op het strand staat een unit toiletten en douches.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Dijkstrand Urk

Fantasiestrand

Almere-Stad Recreatieplas

Het Weerwater ligt in Almere Stad. Het is ontstaan door zandafgravingen voor woningbouw en nu is het een zwem- en recreatieplas. Het Fantasiestrand is één van de drie stranden en ligt aan de zuidwestzijde. Het heeft een 175 meter lang zandstrand met grote ligweide. Er loopt een waterski Kabelbaan vlak achter de drijflijn over breedte van de zwemzone en ligt langs het fietspad "rondje 't Weerwater".

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Fantasiestrand

Havenstrand Markerwadden

Lelystad Strandje

Marker Wadden is een eilandgebied in het Markermeer, op ongeveer vier kilometer van de Houtribdijk (minder gebruikelijk ook: Markerwaarddijk), die Enkhuizen en Lelystad verbindt. Er wordt gestreefd naar een natuur- en recreatiegebied met een oppervlakte van uiteindelijk 10.000 hectare. Zwemmen mag alleen bij het havenstrand achter de havenkom. Een deel van de paden is geschikt voor rolstoelgebruikers. Gedurende de zomerperiode vaart er regelmatig een veerboot naar de Markerwadden. De haven is ook bereikbaar met eigen boot en er zijn charterschepen die dagtochten naar de Markerwadden aanbieden. De Vereniging Natuurmonumenten is beheerder van het gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Havenstrand Markerwadden

Noorderplassenstrand

Almere-Stad Recreatieplas

De Noorderplassen liggen ten noorden van Almere en vormen de overgang van het natuurgebied de Lepelaarplassen en de stad. Het is ontstaan door zandafgravingen voor woningbouw. De plas is circa 200 ha groot en heeft een maximale diepte van circa 20 meter. In het noordelijke deel van de plas liggen een aantal eilanden. Het Noorderplassenstrand ligt aan de zuidelijke oever en heeft een 100 meter lang zandstrand met een grote ligweide.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Noorderplassenstrand

Spijkvijver

Biddinghuizen Strandje

De Spijkvijver ligt midden in het Spijkbos in Flevoland, circa 5 km ten oosten van Biddinghuizen, vlakbij het Veluwemeer en Walibi world. De vijver bestaat uit twee plassen die via een versmalling met elkaar in verbinding staan. De oppervlakte van de beide plassen samen bedraagt ruim 3 hectare en de waterdiepte is circa 1,5 meter. Het zwemstrand is gelegen aan de westelijke plas en heeft ook een grote ligweide. Gedurende de zomerperiode zakt de waterstand in de plas sterk tot wel 40 - 50 cm diep.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Spijkvijver

Stedenwijkstrand

Almere-Stad Strandje

Het Weerwater ligt in Almere Stad. Het is ontstaan door zandafgravingen voor woningbouw en nu is het een zwem- en recreatieplas. Het Stedewijkstrand is één van de drie stranden en ligt aan de noodwestzijde. Het strand heeft last van zwanen en daarom wordt er weinig gezwommen. De gemeente heeft hiervoor een bord geplaatst met niet voeren en geeft de zwanen op een andere plek de ruimte. Het is een mooie recreatieplek voor de Stedewijk in Almere en ligt langs het fietspad "rondje 't Weerwater".

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Stedenwijkstrand