Zwemmen Puttershoek en omgeving

Ontdek 10 zwembaden en 10 natuurzwemplekken dichtbij Puttershoek, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, drie buitenbaden, één combibad, een subtropisch zwembad, acht open water zwemplekken en twee wellness locaties. Eén zwemplek ligt er in Puttershoek zelf.

Zwemmen in de buurt van Puttershoek Binnen 30 minuten rijden.

1. Binnenbedijkte Maas Westmaas

Westmaas Zwemwater ± 7 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Binnenbedijkte Maas Westmaas

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

3. De Waal Heerjansdam

Heerjansdam Zwemwater ± 5 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Zwemlocatie in de Waal achter de ijsbaan van Heerjansdam aan de Molenweg.

Faciliteiten onbekend

4. Waal en Weidebad

Heerjansdam Buitenzwembad ± 6 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

5. Thermen Barendrecht

Barendrecht Wellness & Sauna ± 6 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Het Thermen Barendrecht boutique resort beschikt over verschillende sauna's, elk met een unieke sfeer en temperatuur, geïnspireerd op beroemde kunstwerken. Er zijn zowel binnen- als buitenbaden, inclusief een zoutwaterbad en whirlpools, die zorgen voor een ontspannende ervaring. Het resort heeft een kunstplein en diverse relaxruimtes waar u tussen de saunarondes door kunt ontspannen. Voor de culinaire liefhebbers is er een restaurant waar unieke gerechten geserveerd worden.

6. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwijndrecht Binnenzwembad ± 6 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

7. Zwembad De Wellen

's-Gravendeel Binnenzwembad ± 6 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Zwembad de Wellen in 's-Gravendeel biedt zwemlessen en recreatief zwemmen voor alle leeftijden. Het zwembad beschikt over een glijbaan, duikplank en speelmateriaal. Ook is er een zonnebank, horeca ruimte en ligweide aanwezig. Het zwembad heeft een uniek elektrolyse systeem waardoor er geen nare chloorlucht hangt en je minder last hebt van geïrriteerde huid en ogen.

8. Thermen Binnenmaas

's-Gravendeel Wellness & Sauna ± 6 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Met in totaal 12 sauna's en 2 stoombaden biedt Thermen Binnenmaas een ontspannende ervaring voor bezoekers. Na de warmte van de sauna is er voldoende gelegenheid tot afkoeling, met koude baden, een stort-emmer ruimte en een unieke tropische stortdouche die een vleugje Amazonegebied toevoegt. De ruime tuin is voorzien van waterpartijen, bruggetjes en een natuurlijk zwembad. Thermen Binnenmaas herbergt tevens een prachtig beauty- en massage-instituut met ruim opgezette behandelkamers voor ontspannende massages en schoonheidsbehandelingen. Een absolute aanrader is de indrukwekkende hamamtempel.

tripper logo Thermen Binnenmaas tickets met korting via Tripper ticketveiling logo Thermen Binnenmaas tickets met korting via Ticketveiling

9. Plas Wevershoek

Ridderkerk Zwemwater ± 7 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

10. Binnenbedijkte Maas Mijnsheerenland

Mijnsheerenland Zwemwater ± 7 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

De Binnenbedijkte Maas is gelegen in de Hoekse Waard. De Binnenbedijkte Maas is afgedamde arm van de Maas en bevindt zich tussen Mijnsheerenland en Maasdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling Afvalbakken Afvalbakken

11. Waalboezem Surfbocht

Ridderkerk Zwemwater ± 7 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

12. Sandelingen Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht Zwemwater ± 8 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

13. Inge de Bruijn Zwembad

Barendrecht Binnenzwembad ± 9 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.

14. Zwembad de Louwert

Hendrik-Ido-Ambacht Binnenzwembad Buitenzwembad ± 9 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Zwembad de Louwert is een veelzijdige locatie waar bezoekers terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Het binnenbad beschikt over een 1 meter hoge duikplank, een 40 meter lange glijbaan met lichteffecten, een doelgroepenbad met beweegbare bodem voor zwemlessen, een peuterbad met glijbaantje en een whirlpool voor ontspanning. De horecagelegenheid zorgt voor een gezellige sfeer waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Buiten is er een zonne-speelweide voor de zonnige dagen. Het buitenbad omvat een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad met kraterbad en glijpaal, een spraypark voor de kleintjes, een extra verwarmd bubbelbad met zitbank en een grote 52 meter lange supersnelle glijbaan. Ook buiten is er een horecavoorziening aanwezig.

15. Laco Sportcentrum Strijen

Strijen Binnenzwembad ± 9 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Laco sportcentrum Strijen biedt een uitgebreid zwemaanbod voor alle leeftijden. Het binnenbad omvat een wedstrijdbad en een recreatiebad, ideaal voor zowel de serieuze zwemmer als de recreatieve bezoeker. Voor ontspanning na het zwemmen zijn er een sauna, stoombad en een whirlpool beschikbaar.

16. Vijver Oosterpark

Ridderkerk Zwemwater ± 9 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Vijver in het Oosterpask

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

18. Plas Vrijenburgbos

Barendrecht Zwemwater ± 11 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Plas Vrijenburgbos

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

19. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Subtropisch Zwembad Buitenzwembad ± 11 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Zwembad De Fakkel nodigt uit tot sport, spel en ontspanning. Het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan, biedt een tropische sfeer onder de palmbomen. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

20. Het Wantijbad

Dordrecht Buitenzwembad ± 12 KM vanaf Puttershoek vogelvlucht afstand

Het Wantijbad te Dordrecht is een openlucht zwembad, met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin, een speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters, groene ligweiden met diverse speelvoorzieningen en een kiosk voor een hapje en een drankje.