Zwemmen 's-Gravendeel en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij 's-Gravendeel, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes binnenbaden, drie buitenbaden, twee combibaden en negen open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in 's-Gravendeel zelf.

Zwemmen 's-GravendeelBinnen 30 minuten auto rijden

1. Zwembad De Wellen

Zwembad 's-Gravendeel Binnen

Zwembad de Wellen in 's-Gravendeel biedt zwemlessen en recreatief zwemmen voor alle leeftijden. Het zwembad beschikt over een glijbaan, duikplank en speelmateriaal. Ook is er een zonnebank, horeca ruimte en ligweide aanwezig. Het zwembad heeft een uniek elektrolyse systeem waardoor er geen nare chloorlucht hangt en je minder last hebt van geïrriteerde huid en ogen.

2. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwembad Zwijndrecht Binnen ± 5 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

5. Het Wantijbad

Buitenzwembad Dordrecht ± 8 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Het Wantijbad te Dordrecht is een openlucht zwembad, met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin, een speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters, groene ligweiden met diverse speelvoorzieningen en een kiosk voor een hapje en een drankje.

9. Sandelingen Ambacht

Zwemwater Hendrik-Ido-Ambacht ± 9 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

11. Waal en Weidebad

Buitenzwembad Heerjansdam ± 10 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

13. Plas Wevershoek

Zwemwater Ridderkerk ± 11 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

14. Waalboezem Surfbocht

Zwemwater Ridderkerk ± 11 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

16. Binnenbedijkte Maas Mijnsheerenland

Zwemwater Mijnsheerenland ± 12 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

De Binnenbedijkte Maas is gelegen in de Hoekse Waard. De Binnenbedijkte Maas is afgedamde arm van de Maas en bevindt zich tussen Mijnsheerenland en Maasdam.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling Afvalbakken Afvalbakken

17. Binnenbedijkte Maas Westmaas

Zwemwater Westmaas ± 12 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Binnenbedijkte Maas Westmaas

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

18. Lammetjeswiel

Zwemwater Alblasserdam ± 13 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

19. Belhamel Recreatieparadijs

Zwemwater Lage Zwaluwe ± 13 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand Entree

De zwemvijver is alleen toegankelijk voor bezoekers van het recreatieparadijs, waarvoor een entreebewijs nodig is. Het recreatieparadijs heeft naast de zwemvijver een binnen- en buitenspeeltuin, loods met klimpark, bowlingbaan, vergaderzalen en horecagelegenheid.

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Speelweide

20. Inge de Bruijn Zwembad

Zwembad Barendrecht Binnen ± 14 KM vanaf 's-Gravendeel vogelvlucht afstand

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.