Zwemmen Tienhoven aan de Lek en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Tienhoven aan de Lek, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht buitenbaden, vier binnenbaden, één combibad, een subtropisch zwembad, drie recreatieplassen, twee stranden en een open water zwemplek.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Tienhoven aan de Lek Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad Lobeke

Lopik Buitenbad ± 3 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad Lobeke in Lopik beschikt over een 25 meter bad met glijbaan, kinderbadje en instructiebad. Het zwemseizoen start op zaterdag 29 april 2023. Kinderen tot en met 12 jaar uit de gemeente Lopik kunnen dit jaar gratis zwemmen met een jeugdabonnement.

2. Zwembad Spettertuin

Noordeloos Buitenbad ± 7 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad ‘De Spettertuin’ heeft twee zwembaden: een ondiep bad voor de allerkleinsten en een dieper bad met een maximale diepte van 180 cm voor de geoefende zwemmers. Verder zijn er twee ligweides met speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden.

3. Zwembad 't Wilgerak

Schoonhoven Buitenbad ± 8 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Het openluchtzwembad 't Wilgerak in Schoonhoven heeft drie buitenbaden, waaronder een peuterbad, familiebad en diep bad. Er is een grote zonneweide met sport- en spelfaciliteiten en moderne kleed- en doucheruimten.

5. De Dompelaar

Groot-Ammers Buitenbad ± 11 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad De Dompelaar is een gezellig openluchtzwembad net buiten Groot-Ammers. Het bestaat uit drie baden, twee ligweides en een horecashop. Er is een groot aanbod aan activiteiten voor jong en oud.

6. Spetterbad

Leerbroek Buitenbad ± 11 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Het Spetterbad in Leerbroek heeft een peuterbad met glijbaan en spuitbal, en een diep bad van 50 cm oplopend tot 113 cm met glijbaan en drijfmatten. Er is een ruime ligweide en een winkeltje voor koffie, thee, frisdrank, ijsjes, snoep en chips. Het zwembad is alleen open bij mooi weer en als er oppas en EHBO aanwezig zijn.

8. Zwembad De Hoge Kamp

Hoogblokland Buitenbad ± 12 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad De Hoge Kamp in Hoogblokland biedt een peuterbad en een groot bad met glijbaan en drijfmaterialen voor kinderen. Er zijn lig- en zitplaatsen op de ligweide en het terras. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen.

9. Middelwaard

Vianen (Utrecht) Recreatieplas ± 13 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Plas Middelwaard is een voormalige zandwinput van ongeveer 17 ha groot en ligt in de uiterwaarden van de Lek net buiten Vianen. Deze rivier stroomt ten noordwesten van de plas. Aan de oostzijde wordt de plas begrensd door de snelweg A2, aan de zuidoostzijde van de plas ligt Vianen. Het zandstrand ligt in de noordoostelijke hoek van de plas. In het water ligt een ballenlijn aan paaltjes tot de plaats waar de diepte ongeveer één meter is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Middelwaard

10. Sportcentrum Helsdingen

Vianen (Utrecht) Binnenbad ± 13 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Helsdingen Sport en Cultuur herbergt een modern zwembad met twee baden: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad, elk voorzien van een beweegbare bodem voor variabele diepte. Het doelgroepenbad, met aangenaam warm water, nodigt uit tot ontspanning en is uitgerust met een overdekte glijbaan voor extra plezier.

11. Zwembad de Hooghe Waerd

IJsselstein Binnenbad ± 13 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad De Hooghe Waerd heeft een wedstrijdbad, waar naast zwemlessen ook ruimte is voor banenzwemmen en diverse aquasporten zoals Aquajoggen en Trimzwemmen. Voor recreatief zwemmen is het recreatiebad uitgerust met een glijbaan, stroomversnelling, stoomcabine, whirlpool en een peuterbadje, wat het een ideale plek maakt voor ontspanning en plezier. Het peuterbad, met glijbaan en waterpaddestoel, biedt de allerkleinsten een veilige en vermakelijke omgeving.

12. Zwembad De Tobbe

Arkel Buitenbad ± 15 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Het buitenzwembad "De Tobbe" in Arkel biedt plezier voor jong en oud. Het terrein is goed onderhouden en overzichtelijk, met een groot zwembad van 40 meter, een peuterbad en speelweide met trampoline, glijbaan en klimrek. Het zwembad is geopend van mei tot september, met speciale openingstijden tijdens de zomervakantie.

14. De Hofstee

Bergambacht Binnenbad ± 15 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Zwembad De Hofstee in Bergambacht is een modern en rolstoelvriendelijk zwembad met een wedstrijdbad van 25x15 meter en zes banen. Op woensdag en donderdag zijn er warm waterdagen.

15. Laco Zwembad Leerdam

Leerdam Binnenbad ± 16 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Laco sportcentrum Leerdam beschikt over een binnenbad met een wedstrijdbad en een doelgroepenbad, beiden met beweegbare bodem, een peuterbassin, duikplank, tillift voor mindervaliden en sauna met stoombad.

17. Merwestein

Nieuwegein Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Merwestein is het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht met interactieve waterattracties, een wedstrijdbad en een aquajungle voor kinderen. De hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, tropische sierwanden en zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving.

19. Caribabad

Gorinchem Subtropisch zwembad Buitenbad ± 17 KM vanaf Tienhoven aan de Lek

Caribabad in Gorinchem biedt een tropisch zwemparadijs met glijbanen, bubbelbaden en meer in het recreatiebad. Het wedstrijdbad biedt ruimte voor verschillende (sport)activiteiten, zoals zwemlessen en aquajoggen. Ook is er een prachtig buitenzwemparadijs.