Zwemwater Utrecht

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Utrecht, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen, zes stranden en vier open water zwemplekken. Eén zwemwaterlocatie ligt er in Utrecht zelf. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Utrecht Binnen 30 minuten rijden.

3. De Kikker

Groenekan Recreatieplas ± 6 KM vanaf Utrecht Entree

Kleine zwemplas aan het Fort Ruigenhoek. Dit fort dat sinds 1870 bestaat ligt in het waterwingebied van Maartensdijk en wordt door veel groen omzoomd. Deze rustige omgeving is een gastvrij thuis voor o.a. futen, meerkoeten, kwikstaartjes en vele andere soorten vogels. Hiervan kunt u tijdens het trekken van uw baantje ook genieten. Er zijn 2 grote steigers, een lage en een hoge duikplank en een afgezet badje voor de allerkleinsten. Verder zijn er ruime kleedcabines en twee gazons waarop u zich heerlijk in de zon kunt koesteren.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Kikker

4. Maarsseveense Plassen Zuidhoek

Maarssen Open water zwemplek ± 6 KM vanaf Utrecht

Deze locatie is onderdeel van de Grote Maarsseveense Plassen en vrij toegankelijk. Er zijn drie ligweiden in lengte variërend van 30 tot 90 meter. De ligweiden grenzen direct aan het water. Er is een vaste houten oeverbeschoeiing. Op vier punten is het water goed toegankelijk, de lengtes van deze oeverstroken variëren van 20 tot ruim 30 meter

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Maarsseveense Plassen Zuidhoek

5. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas ± 7 KM vanaf Utrecht Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterskiën, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)

7. Recreatieoord De Wilgenplas

Maarssen Alleen voor leden of gasten ± 9 KM vanaf Utrecht

De zwemplas op deze camping is geen openbare zwemlocatie en uitsluitend toegankelijk voor campinggasten van De Wilgenplas. Het recreatieoord de Wilgenplas is gelegen in een plassengebied dat is ontstaan door afgraving voor turfwinning. Karakteristiek voor het gebied zijn de begroeide eilanden, legakkers en petgaten. Aan de westzijde, richting Zogwetering, is een strook agrarische grond tussen het recreatieoord en de bebouwing van Maarssen. Aan de Oostzijde grenst het terrein aan de Bethunepolder, een agrarisch gebied waar kwelwater wordt gewonnen ten behoeve van de drinkwaterbereiding. Het gehele gebied is in gebruik als recreatieterrein. Het water wordt gebruikt voor watersport zonder motor (wel fluisterboten, zeilen, kanoën, surfen) vissen en zwemmen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatieoord De Wilgenplas

10. De Meent

Breukelen Alleen voor leden of gasten ± 13 KM vanaf Utrecht

Zwembad De Meent ligt ten oosten van Breukelen, te midden van het petgatengebied 'de Kievitsbuurt', dat grenst aan de Loosdrechtse plassen. Er zijn verschillende badzones voor kleuters tot 80 cm diepte en na de steiger een dieper gedeelte >250 cm met 2 duikplanken, een loopmat en een steiger.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Meent

11. Rietplas

Houten Recreatieplas ± 13 KM vanaf Utrecht

De Rietplas is een recreatieplas met park, aangelegd met stranden, speelruimte, vissteigers en natuurzones. Middenin het dichtbebouwde gebied kunnen bewoners genieten van vergezichten over het water en zijn recreatiemogelijkheden zoals o.a. zwemmen aanwezig.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Rietplas

13. Tull en 't Waal West

Tull en 't Waal Strandje ± 14 KM vanaf Utrecht

De zwemlocatie Tull en ’t Waal West is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal, dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal (gemeente Houten). Het ligt geheel buitendijks. Het Recreatiegebied ’t Waal heeft als belangrijkste functies dagcamping, stranden, oeverrecreatie en is ongeveer 38 hectare groot. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten. Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal West

14. Middelwaard

Vianen (Utrecht) Recreatieplas ± 15 KM vanaf Utrecht

Plas Middelwaard is een voormalige zandwinput van ongeveer 17 ha groot en ligt in de uiterwaarden van de Lek net buiten Vianen. Deze rivier stroomt ten noordwesten van de plas. Aan de oostzijde wordt de plas begrensd door de snelweg A2, aan de zuidoostzijde van de plas ligt Vianen. Het zandstrand ligt in de noordoostelijke hoek van de plas. In het water ligt een ballenlijn aan paaltjes tot de plaats waar de diepte ongeveer één meter is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Middelwaard

15. Tull en 't Waal Oost

Tull en 't Waal Strandje ± 15 KM vanaf Utrecht

De zwemlocatie Tull en ’t Waal Oost is een van de zwemlocaties in het recreatiegebied ’t Waal, dat gelegen is aan de noordkant van een dode arm van de Lek, ter hoogte van het dorp Tull en ’t Waal (gemeente Houten). Het recreatiegebied ligt geheel buitendijks. Het terrein is uitermate geschikt voor diverse activiteiten zoals zwemmen, luieren, zonnen en sportieve activiteiten. Op de drukke dagen is er een mobiele snackwagen waar voor ieder wat wils te krijgen is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Tull en 't Waal Oost

19. Cattenbroek

Woerden Open water zwemplek ± 17 KM vanaf Utrecht

Plas Cattenbroek ligt aan de oostkant van Woerden langs de A12 en bestaat uit 2 gescheiden delen. Het zuidelijke deel is bedoeld voor waterrecreatie. De plas is ontstaan door zandwinning. De gemeente Woerden heeft een kleine 'tijdelijke' zwemlocatie ingericht. Het zwemgedeelte, voorzien van een hoefijzervormig zandstrand, ligt in de zuidwest hoek van de zuidplas.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Cattenbroek