Zwembaden Vlagtwedde en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Vlagtwedde, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen buitenbaden, vier binnenbaden en één subtropisch zwembad. De andere zes zwembaden liggen wat verder weg. Twee van de zwembaden bevinden zich over de grens en één ligt er in Vlagtwedde zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden in de buurt van Vlagtwedde Binnen 30 minuten rijden.

2. 't Vlasmeer

Onstwedde Buitenbad ± 7 KM vanaf Vlagtwedde

Buitenzwembad 't Vlasmeer in Onstwedde biedt drie baden, waaronder een wedstrijdbad van 11,5 bij 25 meter, een peuterbad van 5 bij 5 meter en een recreatiebad van 12,5 bij 29,5 meter. Er is voldoende ruimte rondom de baden om te zitten en te ontspannen, en er zijn diverse speeltoestellen en een air-trampoline beschikbaar.

3. Zwembad de Barkhoorn

Sellingen Buitenbad ± 12 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad De Barkhoorn in Sellingen is een prachtig openluchtzwembad met een recreatiebad met glijbaan, een 25 meter bad met hoge en lage duikplank, peuterbad, ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met lekkers. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

7. De Buiner Streng

Nieuw-Buinen Buitenbad ± 19 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen heeft een wedstrijdbad van 25 meter en een recreatiebad met kleine glijbaan en peuterbad. Er is een tafeltennistafel, speeltoestellen en een grote zonneweide met schaduw. Ook is er een kiosk en een overdekte tribune.

8. Dünenbad Dörpen

Duitsland Dörpen Binnenbad ± 21 KM vanaf Vlagtwedde

Het Dünenbad Dörpen beschikt over een 52 meter lange turboglijbaan, een 69 meter lange (dubbele) bandenglijbaan, een bubbelbad, twee stoombaden en onderwatermassages. Het bad is gescheiden in een wedstrijddeel met drie 25m banen en een recreatiedeel. Het recreatiedeel heeft een waterval en waterpaddenstoel. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad.

9. Openluchtzwembad Moekesgat

Ter Apel Buitenbad ± 22 KM vanaf Vlagtwedde

Openluchtbad Moekesgat in Ter Apel biedt een peuterbad met kleine speeltuin, een ondiep bassin met waterglijbaan, en een diep 25 meter bassin met lage en hoge duikplank. Er is ook een ligweide met speeltuin, verhuur van ligstoelen en een kiosk met versnaperingen. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023.

10. De Kolck

Meeden Buitenbad ± 22 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad De Kolck in Meeden is geopend van 29 april tot 10 september 2023. Het groene complex bevat een peuterbad, instructiebad en een 25 meter bad met hoge- en lage duikplank. Op de speelweide staan voor de jeugd een klimhuis, speelattributen en een volleybalnet.

12. Zwembad de Ringberg

Scheemda Buitenbad ± 23 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad De Ringberg in Scheemda heeft een peuterbad, ondiep bad en diep bad. Het peutergedeelte heeft een peuterglijbaan, apart terras en zonneweide. Het ondiepe bad heeft een glijbaan en familie glijbaan. Het diepe bad heeft een duikplank. Er is een zonne-/speelweide met klimtoestel, springkussen, tennistafel en beachvolleybalveld.

13. Zwembda de Ringberg

Scheemda Buitenbad ± 23 KM vanaf Vlagtwedde

In Scheemda biedt De Ringberg als enige openluchtzwembad in de gemeente Oldambt vermaak voor alle leeftijden. Met faciliteiten zoals een peuterbad, een ondiep en een diep zwembad met duikplank en een gloednieuwe glijbaan, is er voor ieder wat wils. Daarnaast is er een groot grasveld, een volleybalveld en tafeltennistafels. De kiosk zorgt voor de inwendige mens met een assortiment aan versnaperingen.

14. Zwem- en recreatiebad Tropiqua

Veendam Subtropisch zwembad Buitenbad ± 24 KM vanaf Vlagtwedde

Beleef het leukste uitje voor het hele gezin bij Tropiqua. Met een watertemperatuur van 32°C en een exotische omgeving waan je je in de tropen. Er is van alles te beleven voor jong en oud, met attracties zoals glijbanen, een wildwaterkreek en een peuter- en kleuterparadijs. Voor ontspanning kun je terecht in de sauna, en in het restaurant kun je genieten van lekker eten en drinken. Tropiqua heeft ook een zwembad om baantjes te zwemmen.

Zwembaden bij Vlagtwedde Tussen 30 minuten en een uur rijden.

15. De Zwaoi

Valthermond Buitenbad ± 26 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad de Zwaoi in Valthermond heeft een wedstrijdbad van 25 meter met twee duikplanken en een brede glijbaan. Ook is er een recreatiebad en peuterbad aanwezig. Op de speel- en ligweide is genoeg ruimte om te genieten van de zon of te spelen.

17. Freibad Lathen

Duitsland Lathen Buitenbad ± 30 KM vanaf Vlagtwedde

Het Freibad Lathen biedt zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25m x 11m groot zwembad met een maximale diepte van 3,40 m, een 1-meter springplank, een 3-meter duiktoren en een peuterbad met sproeiwaterfonteinen. De gemiddelde watertemperatuur van 25°C maakt zwemmen ook op koelere dagen nog steeds aangenaam. Er zijn twee ligweiden beschikbaar om te zonnebaden of te rusten in de schaduw van de bomen. Waterspeelgoed (ringen, ballen, plezierplanken, enz.) kan worden gehuurd.

18. Zwanemeer

Gieten Buitenbad ± 31 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad Zwanemeer in Gieten biedt een wedstrijdbad, recreatiebad met glijbaan en bubbelbank, peuterbad, beachvolleybal- en voetbalveld, speeltuin, ligweide, zandstrand, kiosk en ruime gratis parkeerplaats.

19. Hunzedal

Borger Binnenbad Buitenbad ± 31 KM vanaf Vlagtwedde

In het hart van Borger ligt het binnenbad Hunzedal, een veelzijdige zwemlocatie die het hele jaar door geopend is voor een breed scala aan wateractiviteiten. Of je nu komt voor recreatief zwemmen, het trekken van baantjes of het volgen van zwemlessen, dit zwembad biedt voor ieder wat wils. Naast de zwemmogelijkheden kunnen bezoekers ook genieten van de aanwezige zonnebank en sauna, ideaal voor ontspanning na een actieve zwemsessie.

Vanwege onderhoudswerkzaamheden bij Zwembad Hunzedal zijn het recreatiebad, de zonnebank en de sauna vanaf 8 januari tot 4 maart 2024 gesloten. Het wedstrijdbad is gesloten van 8 januari tot 14 januari 2024. Van 14 januari t/m 4 maart 2024 is het wedstrijdbad uitsluitend geopend voor zwemlessen, schoolzwemmen, les aan doelgroepen en banenzwemmen.

20. De Leewal

Exloo Buitenbad ± 32 KM vanaf Vlagtwedde

Zwembad De Leewal in Exloo is een van de mooiste zwembaden in Drenthe. Het recreatiebad heeft een fontein, stroomversnelling en twee grote glijbanen. Voor banenzwemmers is er een wedstrijdbad en voor de kleintjes een peuterbad met zandstrandje. Er zijn speel- en ligweiden met zowel zon als schaduwplekken en een beachvolleybalveld. De uitgebreide horeca biedt zowel binnenruimte als terras.