Zwemmen Wijngaarden en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Wijngaarden, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes buitenbaden, vijf binnenbaden, drie combibaden en zes open water zwemplekken.

Zwemmen WijngaardenBinnen 30 minuten auto rijden

1. Bronbad De Lockhorst

Zwembad Sliedrecht Binnen Buiten ± 3 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Bronbad De Lockhorst in Sliedrecht beschikt over een ruim wedstrijdbad, warmer doelgroepenbad, een recreatiebad en een buitenbad met ligweide. Het buitenbad is 25x15 meter en heeft 6 banen, mét startblokken.

2. Plas Merwelanden

Zwemwater Dordrecht ± 5 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

De zwemplas Merwelanden is gelegen in de Hollandse Biesbosch en ligt ten oosten van Dordrecht en ten zuiden van Sliedrecht.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

4. Het Wantijbad

Buitenzwembad Dordrecht ± 8 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Het Wantijbad te Dordrecht is een openlucht zwembad, met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin, een speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters, groene ligweiden met diverse speelvoorzieningen en een kiosk voor een hapje en een drankje.

7. Put van Ottoland

Zwemwater Ottoland ± 9 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

De voormalige zandwinput Put van Ottoland is een zwemwater van ongeveer 1,8 ha groot en ligt in Ottoland in de gemeente Molenlanden.

Waterkwaliteit Goed
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand

10. Lammetjeswiel

Zwemwater Alblasserdam ± 11 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

13. De Hofstee

Zwembad Bergambacht Binnen ± 12 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Zwembad De Hofstee in Bergambacht is een modern en rolstoelvriendelijk zwembad met een wedstrijdbad van 25x15 meter en zes banen. Op woensdag en donderdag zijn er warm waterdagen.

14. Zwembad Schuagt

Buitenzwembad Lekkerkerk ± 13 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Schuagt is geopend van 29 april t/m 9 september 2023. Het zwembad beschikt over een groot 50-meter bassin met twee springplanken, een ondiep speel-/instructiebad en een peuterbassin. Het zwembad ligt in een mooie, natuurlijke omgeving en heeft een fraaie natuurlijke groenaanleg.

15. Sandelingen Ambacht

Zwemwater Hendrik-Ido-Ambacht ± 13 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

16. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwembad Zwijndrecht Binnen ± 13 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

17. Plas Slingeland

Zwemwater Goudriaan ± 13 KM vanaf Wijngaarden vogelvlucht afstand

Recreatieplas bij Smoutjesvliet is een recreatiegebied van ongeveer 30 ha met een totaal wateroppervlak van ongeveer 14,5 ha groot. In het gebied zijn zes afzonderlijke wateren van verschillende grootte die niet met elkaar in verbinding staan.

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand