Zwemmen Winterswijk en omgeving

Ontdek 17 zwembaden en 3 natuurzwemplekken dichtbij Winterswijk, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes combibaden, vier binnenbaden, vier buitenbaden, drie subtropische zwembaden en drie recreatieplassen. Zes van de zwemplekken bevinden zich over de grens en vier liggen er in Winterswijk zelf.

Zwemmen in de buurt van Winterswijk Binnen 30 minuten rijden.

4. De Twee Bruggen

Winterswijk Binnenbad Buitenbad

Zwembad 'De Twee Bruggen' in Winterswijk biedt binnen- en buitenbaden, vier glijbanen en diverse spraytoestellen voor jong en oud. Daarnaast is er een wellness- en fitnessruimte beschikbaar. Dagtickets zijn beperkt beschikbaar van april tot september.

5. Slingeplas

Bredevoort Recreatieplas ┬▒ 9 KM vanaf Winterswijk

De Slingeplas ligt aan de noordoostzijde van Bredevoort. Het terrein ligt in een landelijke omgeving met aan de noordzijde de Schaarsbeek en aan de zuidzijde de Boven Slinge. De Slingeplas speelt een belangrijke rol voor de recreatie in het gebied: er liggen wandel-, fiets- en ruiterpaden en door het jaar heen zijn er veel activiteiten bij de Slingeplas.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Slingeplas

6. 't Walfort

Aalten Binnenbad Buitenbad ┬▒ 12 KM vanaf Winterswijk

Optisport 't Walfort in Aalten heeft vier verschillende binnenbaden, waaronder een wedstrijdbad, recreatiebad, instructiebad en een peuterbad. Het recreatiebad is toegankelijk voor mindervaliden en heeft verschillende leuke toevoegingen, zoals een glijbaan en een brede bubbelbank. Bij de horeca kun je terecht voor een hapje en een drankje.

7. Marveld Recreatie

Groenlo Subtropisch zwembad Buitenbad ┬▒ 12 KM vanaf Winterswijk

Het subtropische zwembad van Marveld Recreatie biedt diverse glijbanen, waaronder de Crazy Cone met magic-light effecten. Ook zijn er drie nieuwe waterglijbanen en een 100 meter lange wildwaterbaan. Voor ontspanning zijn er hotwhirlpools en sauna's en voor kinderen is er een spraypark en peuter- en kleuterbad. Het zwembad is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Banenzwemmen is mogelijk in de ochtend en avond.

Momenteel weinig tickets voor dagbezoek beschikbaar (zomervakantie).

subtropisch zwembad

9. Frei- und Hallenbad Vreden

Duitsland Vreden Binnenbad Buitenbad ┬▒ 15 KM vanaf Winterswijk

Het zwembad van Vreden beschikt over uitgebreide faciliteiten voor zwemliefhebbers. Het parkachtige terrein biedt een nieuw 50 meter lang roestvrijstalen zwembad met een 1 meter en 3 meter springplank, een 70 meter lange glijbaan en een peuterbrede glijbaan. Daarnaast is er een peuterzwembad met geïntegreerde glijbaan en een ruime speeltuin en sportgebied voor activiteiten buiten het water. Voor wie het liever rustiger aan doet, zijn er tal van rustige plekjes tussen de vele bomen op de grote ligweide. Het nieuwe overdekte zwembad heeft een zwembad van 10 x 25 meter, een kinderbad met een geïntegreerd piratenschip, een 70 meter lange glijbaan en een zitgedeelte.

10. Bahia Waterwereld

Duitsland Bocholt Subtropisch zwembad Buitenbad ┬▒ 19 KM vanaf Winterswijk

In de grote waterwereld van Bahia met drie grote zwembaden en twee whirlpools binnen en een groot zwembad buiten geniet je van zwempret voor jou en het hele gezin! Zwem baantjes in het diepe 25 meter bad met 1 en 3 meter hoge springtoren. In het avonturenbad bubbel je lekker op de luchtbedden, gebruik je de massagejets en zwem je door de grot. In het actiebad ga je van de wildwaterbaan. In het buitenbad zwem je elk jaargetijde. Er zijn borrelende luchtbedden, een waterglijbaan en een mooie ligweide. Naast zwemmen is er een ook Sauna wereld met wel 10 verschillende sauna's (entree apart).

11. Zwembad 't Vinkennest

Eibergen Buitenbad ┬▒ 20 KM vanaf Winterswijk

Openluchtzwembad 't Vinkennest in Eibergen beschikt over een wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterbad. Het 30 meterbad is verwarmd tot wel 24┬░C en heeft twee duikplanken. Op de ruime ligweide kan je genieten van de zon en er zijn diverse speeltoestellen aanwezig. In de gezellige horeca kan je terecht voor lekkere snacks en drankjes.

12. Hallen- und Freibad Rhede

Duitsland Rhede Binnenbad Buitenbad ┬▒ 20 KM vanaf Winterswijk

Het binnenbad biedt een 10 x 25 m groot multifunctioneel zwembad met beweegbare bodem, verdeeld in een zwem- en recreatiegedeelte door middel van een scheidingslijn. Voor de kleintjes is er een speel- en plonsbad met een hogere watertemperatuur en de olifantenglijbaan "Dumbi". Het buitenbad heeft drie 50 meter sportbanen met een constante waterdiepte van 1,80 meter en een springgebied van 1, 3 of 5 meter. Er is een speel- en pleziergebied met twee glijbanen voor grote en kleine waterratten en een kleuterzone met een zonnescherm.

13. Natuurbad Rekken

Rekken Buitenbad ┬▒ 21 KM vanaf Winterswijk

Natuurbad Rekken ligt verscholen tussen hoge eiken, berken en dennen. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd. Het bad heeft een afmeting van 25 bij 70 meter en heeft een betonnen rand. De bodem is bedekt met rivierzand. De diepte van het bad loopt af van 20 centimeter tot 3,80 meter. Rondom het bad zijn grasstroken en zandstranden. Er zijn diverse speelattributen te vinden zoals een duikplank, dikke speelmatten en een waterpolodoel. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 3 september.

14. Freibad Ramsdorf

Duitsland Velen Buitenbad ┬▒ 22 KM vanaf Winterswijk

Het zwembad heeft een groot bad met een wedstrijdgedeelte en een ontspan gedeelte. Dit bad heeft ook twee duikplanken en een glijbaan. Daarnaast is er een klein peuterbad met zonnescherm. Ontspannen doe je op de mooie ligweide.

16. Aquarius

Duitsland Borken Binnenbad Buitenbad ┬▒ 23 KM vanaf Winterswijk

Aquarius Borken biedt een breed scala aan zwembadfaciliteiten voor zowel ontspanning als plezier. Het 25-meterbad met vijf banen is perfect voor zowel recreatieve als sportzwemmers, terwijl het kinderbad en het boerderijbad de kleintjes vermaken. Het bubbel- en massagebad biedt een wildwaterkanaal en volleybalnet, terwijl het whirlpoolbad en het solebad perfect zijn voor ontspanning. De Bodyracer-glijbaan biedt een spannende rit en het buitenbad biedt de mogelijkheid om in de frisse lucht te zwemmen.

18. Zwembad 't Spilbroek

Neede Binnenbad ┬▒ 25 KM vanaf Winterswijk

Zwembad 't Spilbroek in Neede heeft drie baden, waaronder een wedstrijdbad van 25x15 meter met zes banen. Het recreatiebad heeft een glijbaan, stroomversnelling en verschillende waterspuiters. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met fontein en speelgoed. Het zwembad heeft ook een sauna en bubbelbad.

19. De Wilder

Haaksbergen Subtropisch zwembad ┬▒ 25 KM vanaf Winterswijk

Zwembad De Wilder in Haaksbergen is een subtropisch zwemparadijs met een groot recreatiebad, bubbelbaden en glijbanen. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden en biedt verschillende activiteiten voor alle doelgroepen. De royale ligweide biedt verschillende speelvoorzieningen en er is horeca aanwezig.

20. Freibad Velen

Duitsland Velen Buitenbad ┬▒ 26 KM vanaf Winterswijk

Het Freibad Velen biedt tijdens het seizoen echte zomerse sferen met zwembanen, springen vanaf de 1m plank of 3m toren en plezier op de waterglijbaan. Naast het zwemmen is er ook een apart gedeelte voor niet-zwemmers en een kinderbadje met speelmogelijkheden. Op de idyllisch gelegen ligweide kunt u genieten van de zon. Het is geschikt voor zowel sportieve zwemmers als mensen die gewoon willen ontspannen in het water. Het zwembad heeft ook een kinderbadje met een waterglijbaan.