Zwemmen Zwijndrecht en omgeving

Ontdek 13 zwembaden en 7 natuurzwemplekken dichtbij Zwijndrecht, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, vijf buitenbaden, drie combibaden en zeven open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Zwijndrecht zelf.

Zwemmen in de buurt van Zwijndrecht Binnen 30 minuten rijden.

1. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwembad Zwijndrecht Binnen

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

3. Sandelingen Ambacht

Zwemwater Hendrik-Ido-Ambacht ± 4 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

5. Het Wantijbad

Buitenzwembad Dordrecht ± 6 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Het Wantijbad te Dordrecht is een openlucht zwembad, met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin, een speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters, groene ligweiden met diverse speelvoorzieningen en een kiosk voor een hapje en een drankje.

6. Zwembad De Wellen

Zwembad 's-Gravendeel Binnen ± 6 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Zwembad de Wellen in 's-Gravendeel biedt zwemlessen en recreatief zwemmen voor alle leeftijden. Het zwembad beschikt over een glijbaan, duikplank en speelmateriaal. Ook is er een zonnebank, horeca ruimte en ligweide aanwezig. Het zwembad heeft een uniek elektrolyse systeem waardoor er geen nare chloorlucht hangt en je minder last hebt van geïrriteerde huid en ogen.

9. Waal en Weidebad

Buitenzwembad Heerjansdam ± 6 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

11. Waalboezem Surfbocht

Zwemwater Ridderkerk ± 7 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

12. Lammetjeswiel

Zwemwater Alblasserdam ± 7 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

13. Plas Wevershoek

Zwemwater Ridderkerk ± 8 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

19. Zwembad Schuagt

Buitenzwembad Lekkerkerk ± 11 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Schuagt is geopend van 29 april t/m 9 september 2023. Het zwembad beschikt over een groot 50-meter bassin met twee springplanken, een ondiep speel-/instructiebad en een peuterbassin. Het zwembad ligt in een mooie, natuurlijke omgeving en heeft een fraaie natuurlijke groenaanleg.

20. Inge de Bruijn Zwembad

Zwembad Barendrecht Binnen ± 12 KM vanaf Zwijndrecht vogelvlucht afstand

Het Inge de Bruijn zwembad beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, kinderbad, recreatiezwembad en doelgroepenbad. Voor ontspanning is er een bubbelbank en waterglijbaan en voor sportieve activiteiten is er een fitnessruimte. Het zwembad is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift.