Buitenzwembaden Aalten en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Aalten, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier combibaden, vier buitenbaden en één subtropisch zwembad. De andere drie buitenzwembaden liggen wat verder weg. Vier van de buitenzwembaden bevinden zich over de grens en één ligt er in Aalten zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Aalten Binnen 30 minuten rijden.

1. 't Walfort

Aalten Binnenzwembad

Optisport 't Walfort in Aalten heeft vier verschillende binnenbaden, waaronder een wedstrijdbad, recreatiebad, instructiebad en een peuterbad. Het recreatiebad is toegankelijk voor mindervaliden en heeft verschillende leuke toevoegingen, zoals een glijbaan en een brede bubbelbank. Bij de horeca kun je terecht voor een hapje en een drankje.

2. De Twee Bruggen

Winterswijk Binnenzwembad ± 7 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Zwembad 'De Twee Bruggen' in Winterswijk biedt binnen- en buitenbaden, vier glijbanen en diverse spraytoestellen voor jong en oud. Daarnaast is er een wellness- en fitnessruimte beschikbaar. Dagtickets zijn beperkt beschikbaar van april tot september.

3. Bahia Waterwereld

Duitsland Bocholt Subtropisch Zwembad ± 9 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

In de grote waterwereld van Bahia met drie grote zwembaden en twee whirlpools binnen en een groot zwembad buiten geniet je van zwempret voor jou en het hele gezin! Zwem baantjes in het diepe 25 meter bad met 1 en 3 meter hoge springtoren. In het avonturenbad bubbel je lekker op de luchtbedden, gebruik je de massagejets en zwem je door de grot. In het actiebad ga je van de wildwaterbaan. In het buitenbad zwem je elk jaargetijde. Er zijn borrelende luchtbedden, een waterglijbaan en een mooie ligweide. Naast zwemmen is er een ook Sauna wereld met wel 10 verschillende sauna's (entree apart).

4. Openluchtbad Het Blauwe Meer

Dinxperlo ± 13 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Optisport Openluchtzwembad Het Blauwe Meer in Dinxperlo beschikt over een buitenbad, groot meer met steiger en duikplank en apart peuterbad. Er is ook een zandstrand en ligweide met beachvolleybalveld. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad met waterpaddenstoel.

5. Hallen- und Freibad Rhede

Duitsland Rhede Binnenzwembad ± 16 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Het binnenbad biedt een 10 x 25 m groot multifunctioneel zwembad met beweegbare bodem, verdeeld in een zwem- en recreatiegedeelte door middel van een scheidingslijn. Voor de kleintjes is er een speel- en plonsbad met een hogere watertemperatuur en de olifantenglijbaan "Dumbi". Het buitenbad heeft drie 50 meter sportbanen met een constante waterdiepte van 1,80 meter en een springgebied van 1, 3 of 5 meter. Er is een speel- en pleziergebied met twee glijbanen voor grote en kleine waterratten en een kleuterzone met een zonnescherm.

6. Laco Zwembad De Oude IJsselstreek

Silvolde Binnenzwembad ± 19 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Laco sportcentrum Oude IJsselstreek is gelegen in een prachtige, groene omgeving nabij het centrum van Terborg. Het complex beschikt over een binnenbad met een peuterbassin en een wedstrijdbad. Voor ontspanning is er een sauna met stoombad beschikbaar. Buitenfaciliteiten omvatten een peuterbassin, een 50 meter wedstrijdbad en een recreatiebad, compleet met een hoge en lage duikplank en een glijbaan. Een ruim grasveld biedt de gelegenheid om te zonnen en voor kinderen zijn er trampolines en een schommel.

7. Freibad Dingden

Duitsland Hamminkeln ± 22 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Het Freibad Dingden is een zwembad dat verschillende faciliteiten biedt voor zowel jong als oud. Het heeft een belevenisbad met een waterglijbaan, wand- en bodemsproeiers en een actiebad waar mensen kunnen spelen, ravotten en ook rustig baantjes kunnen trekken. Daarnaast zijn er een peuterbad en een duiktoren met een 1-meter springplank. De buitenruimte van het zwembad heeft zonne- en rustplaatsen, tafeltennis, beachvolleybal, basketbal en andere speelmogelijkheden. Het zwembadwater is verwarmd tot 26°C.

8. Zwembad 't Vinkennest

Eibergen ± 26 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad 't Vinkennest in Eibergen beschikt over een wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterbad. Het 30 meterbad is verwarmd tot wel 24°C en heeft twee duikplanken. Op de ruime ligweide kan je genieten van de zon en er zijn diverse speeltoestellen aanwezig. In de gezellige horeca kan je terecht voor lekkere snacks en drankjes.

Buitenzwembaden bij Aalten Tussen 30 minuten en een uur rijden.

10. Zwembad De Meene te Ruurlo

Ruurlo ± 27 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Zwembad de Meene biedt een diep bad, recreatief bad en peuterbad met uitgebreid toezicht en ruime kleedkamers en douches. De grootste attractie is de dubbele wedstrijdglijbaan met tijdwaarneming. Deze glijbaan is met zijn 11 meter hoogte en 65 meter lengte, uniek in zijn soort. Het zwembad heeft ook een plaza voor eten en drinken, beachvelden en speeltoestellen voor sportief genieten.In dit zwembad wordt zout (verzadigd pekel) gebruikt voor desinfectie.

12. Aquarius

Duitsland Borken Binnenzwembad ± 28 KM vanaf Aalten vogelvlucht afstand

Aquarius Borken biedt een breed scala aan zwembadfaciliteiten voor zowel ontspanning als plezier. Het 25-meterbad met vijf banen is perfect voor zowel recreatieve als sportzwemmers, terwijl het kinderbad en het boerderijbad de kleintjes vermaken. Het bubbel- en massagebad biedt een wildwaterkanaal en volleybalnet, terwijl het whirlpoolbad en het solebad perfect zijn voor ontspanning. De Bodyracer-glijbaan biedt een spannende rit en het buitenbad biedt de mogelijkheid om in de frisse lucht te zwemmen.