Zwemwater Aalten

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Aalten, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht recreatieplassen, één strandje en een open water zwemplek. De andere tien zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Tien van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Aalten Binnen 30 minuten rijden.

1. Slingeplas

Bredevoort Recreatieplas ± 6 KM vanaf Aalten

De Slingeplas ligt aan de noordoostzijde van Bredevoort. Het terrein ligt in een landelijke omgeving met aan de noordzijde de Schaarsbeek en aan de zuidzijde de Boven Slinge. De Slingeplas speelt een belangrijke rol voor de recreatie in het gebied: er liggen wandel-, fiets- en ruiterpaden en door het jaar heen zijn er veel activiteiten bij de Slingeplas.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Bekijk alle faciliteiten bij Slingeplas

Zwemwater bij Aalten Tussen 30 minuten en een uur rijden.

14. Camping Ijsselstrand

Doesburg Alleen voor leden of gasten ± 41 KM vanaf Aalten

Het zwemstrand ligt noordelijk van de plaatsen Doesburg en Achter-drempt aan een oude arm van de IJssel, het Zwarte Schaar. De rivierarm "Het Zwarte Schaar" waaraan het IJsselstrand ligt, is ontstaan door kanalisatie van de IJssel in 1954, waardoor een bochtafsnijding ontstond. Het zand uit deze bochtafsnijding is gebruikt voor de op- en afritten van de brug bij Doesburg. Het IJsselstrand is te bereiken via de Eekstraat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Ijsselstrand