Zwemwater Adorp

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Adorp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen, zeven stranden en vijf open water zwemplekken. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Adorp Binnen 30 minuten rijden.

4. Ruskenveen

Groningen Strandje ┬▒ 10 KM vanaf Adorp

De zwemlocatie Ruskenveen ligt in de gelijknamige plas en bevindt zich ten westen van de stad Groningen tussen de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek en Hoogkerk. De zwemlocatie is vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rondom de plas liggen fiets- en wandelpaden. Paaltjes in de weg maken de plas ontoegankelijk voor voertuigen. Aan de noordzijde van de plas is een parkeerplaats.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Ruskenveen

8. Hoornseplas

Groningen Recreatieplas ┬▒ 14 KM vanaf Adorp

De zwemlocatie is gelegen aan de Hoornseplas. De Hoornseplas ligt ten zuiden van de stad Groningen en ten westen van de Rijksweg A28. Direct naast de Hoornseplas liggen nog twee meren, genaamd het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Door middel van een dam, de Nijdam, is de Hoornseplas afgescheiden van deze twee meren. Honden zijn alleen inde periode oktober t/m april toegestaan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Hoornseplas

19. Ruitershorn

Muntendam Strandje ┬▒ 34 KM vanaf Adorp

De zwemlocatie Ruitershorn is gelegen te Muntendam. Muntendam is dorp in de gemeente Menterwolde, in de provincie Groningen. De zwemlocatie Ruitershorn is onderdeel van een vijverpartij gelegen in een woonwijk. Hoewel er geen directe doorstroming van de plas is, staat de plas wel in verbinding met het omringende water.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Ruitershorn

Zwemwater bij Adorp Tussen 30 minuten en een uur rijden.