1. Recreatiepark Westerkwartier
Zwemlocatie Recreatiepark Westerkwartier maakt deel uit van de gelijknamige camping en is gelegen in agrarisch gebied even ten noorden van Niebert in de gemeente Leek.
Zwemlocatie Recreatiepark Westerkwartier maakt deel uit van de gelijknamige camping en is gelegen in agrarisch gebied even ten noorden van Niebert in de gemeente Leek.
De zwemlocatie is gelegen in het noorden van de gemeente Leek, direct aan de zuidzijde van de Rijksweg A7. De zwemlocatie ligt ingesloten tussen het dorp Lettelbert en de Rijksweg A7. Langs de oostkant ligt het Lettelberterdiep. Omdat de plas wordt omgeven door houtopstand heeft de zwemlocatie een beschutte ligging.
De zwemlocatie is gelegen in het recreatiepark Ronostrand te Een in de gemeente Noordenveld. De plas is in 1966 gegraven met als doelstelling zwemplas. Het terrein rondom plas is grotendeels omzoomd door een houtwal. Aan de zuidkant wordt de recreatieplas begrensd door de camping en aan de westkant ligt de parkeerplaats. Het Ronostrand ligt in landelijk gebied. De omgeving van de plas en het recreatiepark is hoofdzakelijk in agrarisch gebruik.
Zwemwaterlocatie Watermolen Opende is een afgesloten waterplas. Het ligt aan de zuidzijde van Opende in de Gemeente Grootegast. Het gaat eigenlijk om 2 plassen water, de grote plas is een pingo die ontstaan is in de laatste IJstijd, de kleine plas is destijds ontstaan als zandwinput. De kleine plas (die in de winter in verbinding staat met de grote plas, maar afsluitbaar is) is de zwemwaterplas. De grote plas is aangewezen als natuurplas. Het zwemwater maakt deel uit van een recreatief terrein. Rondom de grote plas is er een camping met allerlei voorzieningen. Achter de camping liggen weilanden
De zwemlocatie Ruskenveen ligt in de gelijknamige plas en bevindt zich ten westen van de stad Groningen tussen de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek en Hoogkerk. De zwemlocatie is vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rondom de plas liggen fiets- en wandelpaden. Paaltjes in de weg maken de plas ontoegankelijk voor voertuigen. Aan de noordzijde van de plas is een parkeerplaats.
De zwemlocatie is gelegen aan de Hoornseplas. De Hoornseplas ligt ten zuiden van de stad Groningen en ten westen van de Rijksweg A28. Direct naast de Hoornseplas liggen nog twee meren, genaamd het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Door middel van een dam, de Nijdam, is de Hoornseplas afgescheiden van deze twee meren. Honden zijn alleen inde periode oktober t/m april toegestaan.
De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.
De zwemlocatie is gelegen in recreatiepark Kardinge, te Groningen.
De zwemlocatie Natuurbad is gelegen in Tynaarlo. De zwemlocatie Natuurbad Tynaarlo is een geïsoleerde plas met een totale oppervlakte van ca. 3.15 hectare en een maximale diepte van circa 5 meter. De zwemplas is alleen toegankelijk voor inwoners van het dorp Tynaarlo en hun gasten.
De zwemlocatie ligt in de plaats Engelbert. Engelbert is een dorp in de gemeente Groningen in de provincie Groningen. Het dorp ligt ten oosten van de stad.