Strand Aerdt en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Aerdt, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee stranden en twee recreatieplassen. De andere zes stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van Aerdt Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwanenbad

Huissen Strandje ± 14 KM vanaf Aerdt

Het Zwanewater (ook wel Zwanebad genoemd) ligt tussen Huissen en de Nederrijn in de Huissensche Waarden. De zwemlocatie ligt in Gemeente Lingewaard, provincie Gelderland, tussen Huissen en Westervoort. De zwemplas is gelegen langs een relatief drukke ontsluitingsweg van het Looveer tussen ’t Loo en Huissen en voor de betonfabriek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwanenbad

4. Camping Ijsselstrand

Doesburg Alleen voor leden of gasten ± 21 KM vanaf Aerdt

Het zwemstrand ligt noordelijk van de plaatsen Doesburg en Achter-drempt aan een oude arm van de IJssel, het Zwarte Schaar. De rivierarm "Het Zwarte Schaar" waaraan het IJsselstrand ligt, is ontstaan door kanalisatie van de IJssel in 1954, waardoor een bochtafsnijding ontstond. Het zand uit deze bochtafsnijding is gebruikt voor de op- en afritten van de brug bij Doesburg. Het IJsselstrand is te bereiken via de Eekstraat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Ijsselstrand

Stranden bij Aerdt Tussen 30 minuten en een uur rijden.

7. Rijkerswoerdse Plassen

Arnhem Recreatieplas ± 21 KM vanaf Aerdt

De Rijkerswoerdse Plassen zijn twee plassen met een totale grootte van ongeveer 48,3 ha en liggen tussen Arnhem-Zuid en Elst. Het beheer van de plassen is in handen van Recreatie- schap Uiterwaarde. De plassen liggen ingesloten tussen de A325 aan de oostelijke zijde van de plas, aan de noordelijke zijde van de plassen ligt de Arnhemse wijk De Laar en aan de westelijke zijde ligt de Rijksweg Noord.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Rijkerswoerdse Plassen