Zwemmen Akkrum en omgeving

Ontdek 9 zwembaden en 11 natuurzwemplekken dichtbij Akkrum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, drie binnenbaden, ├ę├ęn subtropisch zwembad, een combibad, acht recreatieplassen, twee stranden en een open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Akkrum Binnen 30 minuten rijden.

5. Swimfun

Joure Subtropisch zwembad ┬▒ 14 KM vanaf Akkrum

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

7. De Woudfennen

Joure Recreatieplas ┬▒ 14 KM vanaf Akkrum

Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Woudfennen

9. De Wispel

Tijnje Buitenbad ┬▒ 14 KM vanaf Akkrum

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

11. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ┬▒ 16 KM vanaf Akkrum

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

18. Zwemcentrum De Welle

Drachten Binnenbad Buitenbad ┬▒ 23 KM vanaf Akkrum

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

19. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ┬▒ 23 KM vanaf Akkrum

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

20. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ┬▒ 24 KM vanaf Akkrum

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcaf├ę met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.