Zwemmen Alblasserdam en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Alblasserdam, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf binnenbaden, vier buitenbaden, drie combibaden en acht open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Alblasserdam zelf.

Zwemmen in de buurt van Alblasserdam Binnen 30 minuten rijden.

1. Lammetjeswiel

Alblasserdam Zwemwater

Lammetjeswiel is een kleine plas van ongeveer 2,3 ha groot. De plas ligt in de plaats Alblasserdam tegen de rivier de Noord aan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

2. Zwembad Schoonenburg

Nieuw-Lekkerland Buitenzwembad ± 3 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland biedt een prachtig buitenzwembad met een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad met oplopend waterniveau en een wedstrijdbad van 6 banen breed met een diepte van 180 cm tot 200 cm.

3. Zwembad de Louwert

Hendrik-Ido-Ambacht Binnenzwembad Buitenzwembad ± 3 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad de Louwert is een veelzijdige locatie waar bezoekers terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Het binnenbad beschikt over een 1 meter hoge duikplank, een 40 meter lange glijbaan met lichteffecten, een doelgroepenbad met beweegbare bodem voor zwemlessen, een peuterbad met glijbaantje en een whirlpool voor ontspanning. De horecagelegenheid zorgt voor een gezellige sfeer waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Buiten is er een zonne-speelweide voor de zonnige dagen. Het buitenbad omvat een wedstrijdbad van 25 meter, een recreatiebad met kraterbad en glijpaal, een spraypark voor de kleintjes, een extra verwarmd bubbelbad met zitbank en een grote 52 meter lange supersnelle glijbaan. Ook buiten is er een horecavoorziening aanwezig.

4. Sandelingen Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht Zwemwater ± 4 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

In het gebied Sandelingen Ambacht is momenteel een recreatieplas in een gebied met natuurwaarde gecreëerd. Dit gebied ligt ingesloten tussen de ge- meente Hendrik Ido Ambacht, de snelweg A16 en de Waal.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten onbekend

5. Vijver Oosterpark

Ridderkerk Zwemwater ± 5 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Vijver in het Oosterpask

Waterkwaliteit Goed
Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

7. Zwembad Schuagt

Lekkerkerk Buitenzwembad ± 5 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Schuagt is geopend van 29 april t/m 9 september 2023. Het zwembad beschikt over een groot 50-meter bassin met twee springplanken, een ondiep speel-/instructiebad en een peuterbassin. Het zwembad ligt in een mooie, natuurlijke omgeving en heeft een fraaie natuurlijke groenaanleg.

9. Zwembad De Fakkel

Ridderkerk Binnenzwembad Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad De Fakkel nodigt uit tot sport, spel en ontspanning. Het subtropische Flamingobad, compleet met whirlpool, borrelbanken en een 60 meter lange waterglijbaan, biedt een tropische sfeer onder de palmbomen. De wildwaterkreek en peuterbaden met speelattracties maken het plezier compleet. Voor de sportievelingen is er het Orkabad, een wedstrijdbad van 25 bij 12 meter, inclusief instructiebaden voor kinderen. Buiten wachten het Dolfijnbad, een glijbaan en een gezellige ligweide met speeltoestellen. Tot slot bieden de stoomcabines en sauna's een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

10. Sportcomplex De Hoge Devel

Zwijndrecht Binnenzwembad ± 7 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad De Hoge Devel is geopend in 2023. Het beschikt over twee grote zwembaden: een wedstrijdbad met acht banen en een doelgroepenbad, beide met een beweegbare bodem. Het zwembad is via grote ramen verbonden met het park en de ligweide, die toegankelijk zijn via grote openslaande deuren. Daarnaast zijn er ook een peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig.

11. Het Wantijbad

Dordrecht Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Het Wantijbad te Dordrecht is een openlucht zwembad, met een diep, halfdiep en ondiep zwembassin, een speelgracht met stromend water voor peuters en kleuters, groene ligweiden met diverse speelvoorzieningen en een kiosk voor een hapje en een drankje.

12. Plas Krimpenerhout

Krimpen aan de Lek Zwemwater ± 7 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

De Plas Krimpenerhout maakt deel uit van een groot recreatie- en natuurpark ‘Krimpenerhout’ en beslaat een oppervlakte van circa 250 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand

13. Waalboezem Surfbocht

Ridderkerk Zwemwater ± 8 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

De Waalboezem is een langzaam stromend waterlichaam dat gevoed wordt door de Oude Maas.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken

14. Plas Wevershoek

Ridderkerk Zwemwater ± 8 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

De zwemwaterlocatie Wevershoek is gelegen aan de noordzijde van de Waal (gelegen tussen Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht). De zwemlocatie is genoemd naar het nabij gelegen wijk Wevershoek.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Drijflijn

15. Waal en Weidebad

Heerjansdam Buitenzwembad ± 9 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Het Waal- en Weidebad in Heerjansdam is een gezellig familiebad dat alleen in het zomerseizoen geopend is. Het is een verwarmd buitenbad dat gebruikt maakt van een zoutelektrolysesysteem. 's Avonds is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Het zwemwater wordt gedesinfecteerd met zout en het chloor gehalte wordt regelmatig gecontroleerd.

16. De Waal Heerjansdam

Heerjansdam Zwemwater ± 9 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwemlocatie in de Waal achter de ijsbaan van Heerjansdam aan de Molenweg.

Faciliteiten onbekend

17. Zwembad de Lansingh

Krimpen aan den IJssel Binnenzwembad ± 9 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad de Lansingh in Krimpen aan den IJssel heeft drie baden, waaronder een 6-baans wedstrijdbad van 25x15 meter, een instructiebad van 25x10 meter en een recreatiebad met een glijbaan, stroomversnelling, spuitelementen, bubbelbaden, een verwarmde wand en een peuterbad. Er is zelfs een stukje buitenzwembad.

20. Zwembad IJsselmonde

Rotterdam Binnenzwembad ± 12 KM vanaf Alblasserdam vogelvlucht afstand

Zwembad IJsselmonde biedt drie ruime baden voor banenzwemmen, vrijzwemmen, aquasporten en leszwemmen. Het zwembad is toegankelijk voor mensen met een beperking en beschikt over tilliften, automatische deuren en een gelijkvloerse ingang.