Zwemwater Alteveer (Stadskanaal)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Alteveer (Stadskanaal), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijftien stranden, vier recreatieplassen en één open water zwemplek. Drie van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Alteveer (Stadskanaal) Binnen 30 minuten rijden.

5. Camping Wedderbergen

Wedde Alleen voor leden of gasten ± 8 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De recreatieplas Wedderbergen is gelegen te Wedderveer. Wedderveer is een buurtschap in de gemeente Bellingwedde in de provincie Groningen. Het ligt tussen Wedde en Blijham aan de oostzijde van de Westerwoldse Aa. De zwemlocatie Wedderbergen is een geïsoleerde plas en is onderdeel van camping Wedderbergen.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Wedderbergen

6. Parc Emslandermeer

Vlagtwedde Strandje ± 10 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De zwemlocatie Parc Emslandermeer is gelegen in het dorp Vlagwedde. Vlagtwedde ligt in de gelijknamige gemeente in het zuidoosten van de provincie Groningen in de streek Westerwolde. Het meer staat niet in verbinding met omliggende wateren. In het meer liggen 2 eilandjes, waarvan her meest westelijk gelegen eilandje is aangewezen als zwemlocatie.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Parc Emslandermeer

7. Veendiepplassen

Vriescheloo Strandje ± 14 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De Veendiepplassen zijn gelegen in Bellingwolde, een dorp in de gemeente Bellingwedde. De zwemlocatie Veendiepplassen heeft sterk het karakter van een natuurgebied. Het betreft een geïsoleerde plas waarbij een klein strandje is aangelegd. De zwemzone is niet weergegeven en ook voorzieningen als toilet, douche en speeltoestellen ontbreken. De plas is omgeven door een bosrijk natuurgebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Veendiepplassen

12. Camping Plathuis

Bourtange Strandje ± 17 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De zwemlocatie Plathuis is gelegen te Bourtange. De zwemlocatie Plathuis is een onderdeel van camping ’t Plathuis. Het is een kleine geïsoleerde, kunstmatig aangelegde plas. De plas wordt voor de helft omgeven door een bosrand, terwijl de andere helft bestaat uit een strand. Aangrenzend aan het strand ligt een zonneweide met speeltoestellen en een camping.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Plathuis

14. Ruitershorn

Muntendam Strandje ± 17 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De zwemlocatie Ruitershorn is gelegen te Muntendam. Muntendam is dorp in de gemeente Menterwolde, in de provincie Groningen. De zwemlocatie Ruitershorn is onderdeel van een vijverpartij gelegen in een woonwijk. Hoewel er geen directe doorstroming van de plas is, staat de plas wel in verbinding met het omringende water.

Waterkwaliteit Slecht
Bekijk alle faciliteiten bij Ruitershorn

16. De Sellingerbeetse

Sellingen Strandje ± 18 KM vanaf Alteveer (Stadskanaal)

De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen te Sellingen. Sellingen is een dorp in de gemeente Vlagtwedde in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa. De zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen in het natuurgebied “Het Sellingerveld”. De badzone van zwemlocatie Sellingerbeetse is gelegen ten westen van zwemlocatie “De Papaver”, wordt omgeven door een bosrand en maakt onderdeel uit van een grote voormalige zandwinning.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Sellingerbeetse