Buitenzwembaden Ameide en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Ameide, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen buitenbaden, twee combibaden en één subtropisch zwembad.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Ameide Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad Lobeke

Lopik Buitenbad ± 3 KM vanaf Ameide

Zwembad Lobeke in Lopik beschikt over een 25 meter bad met glijbaan, kinderbadje en instructiebad. Het zwemseizoen start op zaterdag 29 april 2023. Kinderen tot en met 12 jaar uit de gemeente Lopik kunnen dit jaar gratis zwemmen met een jeugdabonnement.

2. Zwembad Spettertuin

Noordeloos Buitenbad ± 7 KM vanaf Ameide

Zwembad ‘De Spettertuin’ heeft twee zwembaden: een ondiep bad voor de allerkleinsten en een dieper bad met een maximale diepte van 180 cm voor de geoefende zwemmers. Verder zijn er twee ligweides met speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijden.

3. Zwembad 't Wilgerak

Schoonhoven Buitenbad ± 9 KM vanaf Ameide

Het openluchtzwembad 't Wilgerak in Schoonhoven heeft drie buitenbaden, waaronder een peuterbad, familiebad en diep bad. Er is een grote zonneweide met sport- en spelfaciliteiten en moderne kleed- en doucheruimten.

4. Spetterbad

Leerbroek Buitenbad ± 10 KM vanaf Ameide

Het Spetterbad in Leerbroek heeft een peuterbad met glijbaan en spuitbal, en een diep bad van 50 cm oplopend tot 113 cm met glijbaan en drijfmatten. Er is een ruime ligweide en een winkeltje voor koffie, thee, frisdrank, ijsjes, snoep en chips. Het zwembad is alleen open bij mooi weer en als er oppas en EHBO aanwezig zijn.

5. Zwembad De Hoge Kamp

Hoogblokland Buitenbad ± 12 KM vanaf Ameide

Zwembad De Hoge Kamp in Hoogblokland biedt een peuterbad en een groot bad met glijbaan en drijfmaterialen voor kinderen. Er zijn lig- en zitplaatsen op de ligweide en het terras. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen.

6. De Dompelaar

Groot-Ammers Buitenbad ± 12 KM vanaf Ameide

Zwembad De Dompelaar is een gezellig openluchtzwembad net buiten Groot-Ammers. Het bestaat uit drie baden, twee ligweides en een horecashop. Er is een groot aanbod aan activiteiten voor jong en oud.

7. Zwembad De Tobbe

Arkel Buitenbad ± 14 KM vanaf Ameide

Het buitenzwembad "De Tobbe" in Arkel biedt plezier voor jong en oud. Het terrein is goed onderhouden en overzichtelijk, met een groot zwembad van 40 meter, een peuterbad en speelweide met trampoline, glijbaan en klimrek. Het zwembad is geopend van mei tot september, met speciale openingstijden tijdens de zomervakantie.

8. Merwestein

Nieuwegein Buitenbad Binnenbad ± 16 KM vanaf Ameide

Merwestein is het grootste zwemcomplex in de regio Utrecht met interactieve waterattracties, een wedstrijdbad en een aquajungle voor kinderen. De hypermoderne glijbaan met LED-verlichting en snelheidsmeter, tropische sierwanden en zwembadbioscoop zorgen voor een totaalbeleving.

10. Caribabad

Gorinchem Buitenbad Subtropisch zwembad ± 16 KM vanaf Ameide

Caribabad in Gorinchem biedt een tropisch zwemparadijs met glijbanen, bubbelbaden en meer in het recreatiebad. Het wedstrijdbad biedt ruimte voor verschillende (sport)activiteiten, zoals zwemlessen en aquajoggen. Ook is er een prachtig buitenzwemparadijs.

12. De Wetering

Houten Buitenbad Binnenbad ± 20 KM vanaf Ameide

Zwembad De Wetering in Houten heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad, beide voorzien van een wedstrijdbad. Buiten is er een recreatiebad met een familieglijbaan en een uitnodigende ligweide met speeltoestel en volleybalnet.