Recreatieplassen en zwemplassen Ameide en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Ameide, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen.

Recreatieplassen in de buurt van Ameide Binnen 30 minuten rijden.

2. Middelwaard

Vianen (Utrecht) Recreatieplas ± 12 KM vanaf Ameide

Plas Middelwaard is een voormalige zandwinput van ongeveer 17 ha groot en ligt in de uiterwaarden van de Lek net buiten Vianen. Deze rivier stroomt ten noordwesten van de plas. Aan de oostzijde wordt de plas begrensd door de snelweg A2, aan de zuidoostzijde van de plas ligt Vianen. Het zandstrand ligt in de noordoostelijke hoek van de plas. In het water ligt een ballenlijn aan paaltjes tot de plaats waar de diepte ongeveer één meter is.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Middelwaard

9. Down Under (Plas Laagraven)

Nieuwegein Recreatieplas ± 20 KM vanaf Ameide Entree

Down Under biedt u diverse 'spetterende' activiteiten. Naast het gezellige en kindvriendelijke strandbad, kunt u waterskiën, kneeboarden en wakeboarden aan de Cable Way, paintballen en voetgolfen. Binnen het complex kunt u het hele jaar gebruik maken van het water, reserveer voor de indoor wavesurfer om te bodyboarden of surfen. Op zonnige dagen boven de 22 graden C wordt voor het strandbad entree geheven en toezicht gehouden op de zwemmers. Het is niet toegestaan glaswerk mee te nemen naar dit strand.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Down Under (Plas Laagraven)